Syv nyheder fra Apple

Danske spil vises frem

(Foto: Rodnae Productions)

(Opdateret) For 31 år siden fik Danmark sit første spil-eventyr med global succes.

Det var, da Skærmtrolden Hugo spredte sig fra danske tv-apparater og ud til mindst 40 andre lande verden over. Både på fjernsyn, computere, mobiltelefoner og utallige eksempler på merchandise – lige fra figurer til slikposer.

Siden har Danmark markeret sig stærkt som et godt land for gaming og spil-entusiaster:

Vi har nogle af klodens bedste e-sportsfolk i f.eks. spillet ”Counter-Strike”, og det danske spil ”Subway Surfers” var sidste år verdens mest downloadede.

Dertil kommer, at danske game-udviklere er meget eftertragtede:

For nylig sagde Unity, der bygger en platform, som de fleste nye spil benytter, nej til et milliard-tilbud om opkøb.

Skæmtrolden Hugo var det første danske spil, der kom ud over det meste af verden. (Foto: Facebook)

Desuden lagde danske GN Store Nord, som er mest kendt for høreapparater og Jabra øretelefoner, sidste efterår otte milliarder kroner på bordet for danske SteelSeries. Det fremstiller bl.a. computermus, musemåtter, tastaturer og headsæt til gamere.

I modsætning til mange andre lande som f.eks. Sverige, Norge og Finland har Danmark hidtil ladet spil-softwarehusene og gamer-holdene selv stå for deres internationale markedsføring.

Det ændrer sig fra i dag, hvor den store spilmesse Gamescom åbner i tyske Köln. Her deltager Danmark for første gang med en fællesstand.

Sidste gang, Gamescom blev afviklet – det var i 2019 før Corona – tiltrak messen over 373.000 besøgende. I denne omgang ventes endnu flere.

Messen byder på verdenspremieren af mindst 30 nye spiltitler, og mange af dem oplever desværre også en prisstigning – som alt andet i samfundet i øjeblikket. Et premium-spil koster nu i gennemsnit 100 euro eller 750 kroner.

En anden udfordring, som aldrig tidligere har været et tema blandt gamere, men er det nu på Gamescom, er udgifterne til el. En rigtig god pc til spil, trækker nemlig meget mere strøm end f.eks. en normal laptop på grund af deres stærkere processor, avancerede grafikkort og kraftige strømforsyning.

Det danske spil “Subway Surfers” er verdens mest downloadede i øjeblikket. (Foto: Sybo)

En gamer-laptop kan f.eks.koste 1.000 kroner om året i strøm, hvis man bruger den fire timer om dagen. En stor stationær spille-pc med skærm koster let det dobbelte med de aktuelle elpriser, mens en almindelig gennemsnitlig bærbar pc kun trækker for ca. 300 kroner strøm om året.

Tilsvarende skal man regne med op til over 2.000 kroner om året for fire timer om dagen med en af de populære spillekonsoller fra Sony eller Microsoft.

25 danske computer-spilfirmaer udstiller på standen og i den fælles markedsføring, der er koordineret af organisationen Dansk Erhverv. Også Udenrigsministeriet spytter penge i kassen fra sin konto til eksport-fremstød.

Den danske fællesstand, der ligger et meget synligt sted på Gamescom, skal gøre det lettere for danskerne at trænge igennem med deres budskaber og nyheder. Det kan ellers være svært med en egen lille stand blandt over 1.100 andre udstillere.

Her er listen over de 25 danske computerspil-firmaer, som deltager på fællesstanden under Gamescom i Köln i disse dage:

Ahoot Media ApS, ALL CAPS ApS, Bastian Leonhardt Strube, BEDTIME DIGITAL GAMES, Character Localization ApS, CinderCat Games ApS,  Digital Devotion Games ApS, Fair Games ApS, Full Service Agency ApS, Funday Factory, Ghost Ship Games ApS,  Invisible Walls ApS, iPlay ApS, modl.ai ApS, MOOD ApS, Multiscription ApS, Next World Games, Nordisk Games A/S, Octato ApS, Patch XR ApS, Sirenix IVS, Stikbold ApS, Trophy Games Development A/S og Wosylus Studios ApS.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syv nyheder fra Apple