Danske spil vises frem

Amazon kopierer TikTok

(Foto: Wokandapix / Pixabay)

Det kinesiske sociale medie TikTok er virkelig i vælten lige for tiden – og ikke kun for gode ting.

Således er det kommet frem, at TikTok tilsyneladende ulovligt opsamler private informationer om sine brugere og sender dem til deres bagland. Præcist det samme, som Facebook blev beskyldt for for et par år siden og rendte ind i et stormvejr over.

Senest kører nyhedsmedierne med historier om, hvordan unge TikTok brugere opfordrer andre til at prøve livsfarlige ting.

Den slags kan erfarne Facebook og Instagram brugere sikkert godt genkende. Dengang de to var det hotteste, man kunne gøre online, havde de også masser af den slags opfordringer.

Nu er Facebook imidlertid ved at være yt hos det helt unge publikum, og Instagram er ikke længere helt så hot som for bare et eller to år siden.

Afløseren er helt klart TikTok, der er verdens mest downloadede app. Over tre milliarder af verdens 4,8 milliarder internet-brugere har gjort det. Desuden bliver over en milliard TikTok videoer set hver eneste dag.

Derfor kan det ikke undre, at konkurrenter som Facebook kopierer TikTok ideer, og andre online-virksomheder lader sig inspirere af de ting, som kineserne gør bedre end alle andre.

Wall Street Journal afslører, at Amazon prøvekører en TikTok kopi under betegnelsen ”Inspire”. (Foto: Twitter)

Instagram og Facebook fokuserer f.eks. mere og mere på sin ”Reels” funktion, der er lånt direkte fra TikTok.

Også YouTube og Twitter satser på hurtige små-videoer, der følger i halen på hinanden. Det er deres forsøg på at undgå at miste flere brugere blandt især unge.

Selv verdens største online-varehus – Amazon – låner nu også hos TikTok. Amazon mener, at det er den bedste vej til at lokke unge kunder i stald.

Amazon prøvekører således en ny ”Inspire” feature i sin app, som benytter samme trick med korte videoer, som TikTok har så stor succes med. Hos TikTok hedder funktionen ”For You.”

Ifølge den store amerikanske avis «Wall Street Journal» vil TikToks ofte sjove indlæg med sange eller gør-det-selv beskrivelser hos Amazon blive afløst af produkt-videoer og -billeder.

Præcist ligesom hos TikTok kan Amazon-kunderne like klippene, dele dem med andre brugere – eller selvfølgelig – straks købe varerne online.

Amazon får udviklet ”Inspire” hos det israelske softwarehus Watchful Technologies, der bl.a. har stor erfaring med at benytte kunstig intelligens (AI) i online handel.

TikTok er specielt populær for sine små videoklip med brugere, der synger eller gør andre sjove ting. Nu vil Amazon udnytte samme metode til at sælge varer. (Foto: Ivan Samkov / Pexels)

Her fortæller man til ”Wall Street Journal”, at ”Inspire” i øjeblikket har flest fotos og kun nogle få videoer. Men det vil ændre sig meget snart.

Amazon selv er ikke meget for at tale om TikTok kopien, men nøjes med at sige, at ”man hele tiden tester nye funktioner for at gøre livet lettere for kunderne.”

At selv giganten Amazon holder et vågent øje med TikTok, kan dog næppe undre:

Hvis man følger de sociale mediers regnskabs-meddelelser, der kommer hvert kvartal, omtales TikTok næsten hver gang som en hård konkurrent. Desuden får TikTok ofte skylden for, at de ”gamle” medier ikke længere har samme fremgang som før.

Amazon har også allerede tidligere ladet sig inspirere af sociale medier:

Det store online-varehus samarbejder f.eks. med influencere og bloggere om at teste udvalgte Amazon produkter.

Disse influencere indretter også egne undersider i samarbejde med Amazon, hvor de placerer bestemte produkter og kasserer provisioner for hver henvisning til Amazon.

Spørgsmålet er, om Amazon får held til at fængsle helt unge TikTok brugere på samme måde, når de præsenterer nye produkter som, når de samme brugere kigger på videoer med kattekillinger, danseshows eller sang-optrædender….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danske spil vises frem