200 MP kamera på vej til mobilen

Eilik kan vise følelser

(Foto: Energizelab)

De fleste robotter kan udføre bestemte – og ret simple – opgaver, som de får besked på. Enten via en fjernbetjening, stemme-kommandoer eller decideret programmering.

Derfor ser man f.eks. robotter støvsuge gulv eller slå græsplænen i danske boliger, mens mere avancerede modeller gør rent på hoteller, futter rundt i store lagerhaller eller hjælper med at bygge nye biler.

Robotter, der viser følelser, hører dog stadig til science fiction verdenen – eller….

Den nye Eilik robot er beregnet til at live lidt op på vores kedelige hverdag. Har man f.eks. Eilik stående på sit skrivebord eller ved sin sygeseng, kan den opføre sig næsten som en menneskelig ven.

Eilik robotten kan vise følelser både via lyde, bevægelser og billeder på sin ansigts-skærm. (Foto: Energizelab)

Det gør Eilik ved at vise følelser og reagere på ord og ting omkring sig. Det gør den ved at benytte et af fire forskellige grundlæggende former for følelser. Ligesom et menneske.

De fire er neutral, glad, vred og ked af det. Hver status har et større antal af reaktioner og udtryk, som robottens kunstige intelligens (AI) kan gøre brug af.

Dertil kommer, at Eilik også reagerer på berøringer: Robotten har f.eks. et touch-sensor på sin mave, hovede og bagdel.

Hvordan Eilik reagerer, afhænger af, hvordan man taler til eller rører ved den:

Eilik har det fint sammen med andre af sin slags. Robotterne kommunikerer trådløst med hinanden, leger sammen, skændes og skåler i et glas. Virtuelt naturligvis. (Foto: Energizelab)

Klapper man den f.eks. blidt op hovedet, vil den føle sig lykkelig og elsket – og kvittere med et glad billede på sit skærm-ansigt. Slår eller skubber man Eilik, får man en helt anden reaktion.

Eilik er i det hele taget en følsom lille gut. Robotten kan f.eks. også reagere på vibrationer eller temperatur-forandringer. Et brag vil få ham til at fare sammen, og han lider af højdeskræk.

Derfor skal man ikke lade robotten stå på kanten af et bord eller en reol, hvor der er en risiko for, at han falder ned.

Eilik kan gentage, hvad dens bruger siger. Det lyder lidt, som om det er en Minions figur taler. Robotten kan sågar forsøge at kopiere ens mundbevægelser. Den har nemlig et indbygget kamera.

Robotten kan underholde sig selv – for at more andre. Han kan danse til musik, spille basketball med en virtuel bold, eller den kan spille spil med sin burger.

Morskab og underholdning er altså Eiliks domæne. Og dog: Man kan f.eks. også bruge robotten som æggeur eller timer.

Den kan sågar fungere med den populære nye Pomodoro teknik, hvor tiden deles op i intervaller på f.eks. 25 minutter – adskilt af korte pauser.

Endelig har Eilik det som de fleste mennesker. Han har det allerbedst, når han kan lege med en anden af sin slags:

Robotten kan f.eks. bruges som timer. (Foto: Energizelab)

To robotter kan kommunikere trådløst med hinanden, inter-agere, opbygge venskaber, slås eller tage en drink sammen. Virtuelt naturligvis.

Opfinderen af Eilik _ Energizelab – forsøger i øjeblikket med stor succes at skaffe finansiering til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter platformen Indiegogo.

Interesserede kan dog fortsat forudbestille et eksemplar af robotten til en særpris af 930 Hong Kong dollars. Det svarer til ca. 878 kroner. Levering kan ske med det samme….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

200 MP kamera på vej til mobilen