Hovedtelefoner med stil

Nu studerer vi elpriser

(Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

Tidligere bekymrede de færreste danskere sig om elprisen. Kun, når regningen kom fra elselskabet hvert kvartal, begyndte rynkerne at vise sig i panden hos familiens økonomi-ansvarlige.

Det er blevet helt anderledes i de senere måneder, hvor Ruslands krig i Ukraine har sendt energipriserne på himmelflugt.

På websiden www.elberegner.dk , der har specialiseret sig i at sammenligne elpriser hos forskellige udbydere, er det daglige besøgstal således fem-doblet:

Denne grafik viser udviklingen i den rå kilowatt-time pris på el uden afgifter, gebyrer og moms. (Grafik: Elberegner.dk)

”Det virker, som om danskerne for alvor har fået øjnene op for, at der kan være penge at spare ved at skifte elselskab. I går havde vi næsten 10 gange så mange besøgende som på en normal dag,” fortæller Daniel Østergaard. Han er direktør for Elberegner.dk.

Trenden mod større fokus på elprisen har kunnet mærkes i hele det seneste år, men den får altid et ekstra nøk, når danske medier har tophistorier om stigende energipriser:

”Sammenligner vi de seneste tre måneder med kvartalet inden, kan vi se, at 55 procent flere har skiftet elselskab. Rigtigt mange har opdaget, at man godt kan finde el til lavere priser,” fortsætter Daniel Østergaard.

Udviklingen af besøgstallet på www.elberegner.dk i løbet af august. (Grafik: Elberegner.dk)

Danskernes elforbrug er nogenlunde konstant gennem sommer-perioden. Det vil først stige for alvor, når vi går mod vintermånederne.

Det skyldes ikke kun, at vi tænder flere lamper og ser mere tv i det mørke halvår – eller må sætte den dyre elvarme i gang.

En voldsom efterspørgsel i de senere måneder på eldrevne varmepumper og elbiler vil også medvirkende til, at mange husstande vil få et markant højere elforbrug end tidligere.

Det gælder også for de danskere, som har investeret i solceller. De fungerer bedst om sommeren og leverer ikke nær så meget gratis sol-strøm om vinteren….

Antallet af husstande, som har fået nye elkontrakter via Elberegner.dk. (Grafik: Elberegner.dk)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hovedtelefoner med stil