Apple advarer om sikkerhedshul (opd)

Når der skal spilles høøøøjt

(Foto: Audiocase)

I de senere år har dansk højttaler-industri ikke markeret sig så meget med nye bokse, der leverer smuk Hi-Fi lyd.

I stedet er Danmark blevet berømt – nogle siger berygtet – for at bygge nogle af verdens mest højt-spillende og larmende Bluetooth højttalere. Først og fremmest Soundboks og den lidt mindre Soundboks Go.

En ny konkurrent dukker nu op i skikkelse af Audiocase, der bygger på stort set de samme principper som Soundboks. Et solidt kabinet, der kan tåle udendørs brug – batteridrift – og en vægt, der gør den bærbar.

Til gengæld får man en højttaler, som kan spille meeeeget højt. I Audiocase’ tilfælde et lydtryk på 125 dB!

(Foto: Audiocase)

Ifølge Høreforeningen ligger det meget tæt på smertegrænsen. Til sammenligning larmer en kædesav 110 dB eller et startende jetfly 140 dB. De afleverer bare ikke smuk musik.

Audiocase er i øvrigt ikke spor ny – kun de to nye S5 og S10 højttaler-modeller, som den lille danske fabrikant har sendt til finansiering via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Ideen til Audiocase kom ved Roskilde Festival 2013, hvor deltagere kunne få lov til at bygge deres egne bærbare højttalere.

De første produktions-klare eksemplarer af Audiocase blev præsenteret via Kickstarter i februar 2015.

Audiocase kan spille meeeget højt, når man drejer op for volumen. (Foto: Audiocase)

Her var der tale om design i stil med professionelle musikeres ”flight cases” i aluminium med stål-forstærkninger i hvert hjørne. Indendørs sad fire fuldtone højttaler-enheder og to Class D forstærkere.

I 2022 fordobler Audiocase fornøjelsen ved at lancere to modeller. De er tegnet af Kilo Design og fremtræder nærmest diskret i forhold til forgængerne. De nye kunne ligefrem bruges i en almindelig dagligstue – plus naturligvis ved alle udendørs fester.

Audiocase selv fortæller, at S5 og S10 højttalerne er meget alsidige. Det kan f.eks. fungere som batteri-drevne PA højttalere, som guitar- eller mikrofon-forstærkere på en scene, som party karaoke system, som højttalere til en discjockey pult eller bare som forlængelse af den streamede musik fra en mobiltelefon.

Af samme grund kommer de nye Audiocases med et pænt udvalg af indgange:

Man kan stable flere Audiocases oven på hinanden, så man skaber en hel lydmur. (Foto: Audiocase)

Der er f.eks. to Bluetooth 5.0 input med aptX codec, så man kan have to trådløse signalkilder forbundet på samme tid og skifte mellem dem.

Man finger også et 3,5 mm aux-stik, to XLR jackstik til musik-instrumenter eller mikrofon, to 6,35 mm forbindelser til “daisy chaining” samt en USB-C port til opdatering af firmware, strømforsyning og videre-formidling af strøm til f.eks. en smartphones.

Audiocase S5 måler 41 gange 25 gange 19 centimeter og vejer 7,9 kilo. Den indeholder to fem tommers mellemtone/basser og en enkelt 1-tommers tweeter til diskanten, som dækker et frekvensområde fra 45 Hz til 20 kHz.

Indenbords sidder også en Digital Sound Processor (DSP) og to digitale Class D forstærkere på hver 72 watt. De skal kunne levere et lydtryk på 117 dB.

Audiocase S10 er noget kraftigere og tungere. Den vejer solide 19,8 kilo og måler 65 gange 40 gange 30 centimeter. Lydtrykket kan her komme op på 125 dB.

Det produceres af to 10-tommers bas/mellemtoner og en 1-tommers diskant, som drives af hele tre Class D forstærkere på 72 watt hver.

Kabinetterne til begge højttalere er fremstillet af et aluminium-chassis med PVC-coatet krydsfiner ovenpå. I hvert hjørne er anbragt aluminium-beslag, der beskytter mod bump.

Højttalerne har også integreret bærehåndtag, og designet gør det muligt at stakke Audiocases oven på hinanden, så man får en slags ”wall of sound.”

Audiocase kommer med et pænt udvalg af indgange, som kan bruges af både professionelle musikere og DJ’s eller naturligvis almindelige mennesker, der kan lide at spille streamet musik højt. (Foto: Audiocase)

 

 

Begge Audiocases kommer med et indbygget 100 Wh Li-ion batteri, der nemt kan udskiftes. Batteriet skal kunne levere 30 timers spilletid ved medium lydstyrke og seks timer med volume-knappen drejet op.

Som nævnt henter Audiocase i øjeblikket med succes finansiering til en storproduktion via iværksætter platformen Kickstarter. Interessen er fin, og det ønskede beløb er i skrivende stund overtegnet fire gange.

Interesserede kan dog fortsat forudbestille et eksemplar af den højtråbende nyhed til favørpris. Den lyder op 499 euro eller ca. 3.700 kroner for Audiocase S5 eller 649 euro og godt 4.800 kroner for den større S10. Begge skal kunne leveres i november….

Den lille S5 variant ser jo næsten uskyldig ud, selvom den kan larme med 117 dB. (Foto: Audiocase)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple advarer om sikkerhedshul (opd)