Disney+ stormer frem

Bedre ure fra Samsung

Galaxy Watch5 Pro. (Foto: Samsung)

Gennem årene har Samsung lanceret en hel stribe smartwatches, der tilsyneladende har skullet appellere til et forskelligt publikum. Design og størrelse har derfor varieret noget.

Med de to helt nye Galaxy Watch 5 og Watch 5 Pro dropper Samsung den roterende krone omkring det runde display.

Til gengæld præsenterer Samsung for første gang et ur, som er specielt målrettet udendørs sports-aktiviteter – Watch 5 Pro.

For begge de nye modeller gælder, at de har fået forbedret software og sensorer til sundheds-relaterede opgaver. Ligesom hos Apple skal brugernes helbred stå stærkere i fokus.

Galaxy Watch5 kan udvikle sig til at være et trendy modeur. (Foto: Samsung)

Hos Samsung betyder udendørs aktiviteter ikke kun en mere solid og hårdfør urkasse af titanium letmetal og et ridsefast urglas af safir-krystal.

De medfører også et 60 procent større batteri på 590 mAh og nye apps, der for første gang hos Samsung introducerer GPX til at downloade ruter til hiking og cykling, hurtige angivelser af sving på ruten osv.

Udefra ligner den billigere Galaxy Watch5 model sin forgænger som to dråber vand. Kigger man nærmere, vil man bl.a. opdage en ny bagplade med en større kontakt-flade mod huden for urets BioActive sensor.

Den sensor introducerede Samsung allerede på sidste års modeller, men den tilhørende software er udvidet og optimeret:

Galaxy Watch 5 Pro er Samsungs hidtil mest robuste smartwatch.. (Foto: Samsung)

BioActive sensoren på begge urmodeller kan f.eks. måle brugerens hjerterytme både optisk og elektrisk. Desuden kan den tjekke den bio-elektriske modstand i huden for at registrere stress.

Den tre-dobbelte sensor arbejder sammen med et termometer, barometer, gyro, lys-måler og en geo-magnetisk sensor, så uret kan holde øje med blod-iltning, stress, krops-temperatur, blodtryk, søvn-kvalitet og lave et elektro-kardiogram (EKG).

Den “lille” Galaxy Watch5 model har også fået safir-krystal glas og en urkasse I “armeret” aluminium. Med andre ord er også dette ur blevet mindre sårbart. Også her er batteriet øget – dog kun med 13 procent.

Begge ure benytter Samsungs egen Exynos W920 processor med to kerner, der assisteres af 1,5 GB RAM og 16 GB lager. Styresystemet er det seneste WearOS fra Google.

Galaxy Watch5 kan designes helt efter brugerens smag. (Foto: Samsung)

Watch5 fås i to størrelser – 40 og 44 mm. AMOLED skærmene er så henholdsvis 1,2 tommer og 396 gange 396 punkter eller 1,4 tommer og 450 gange 450 pixels.

Samsung fremhæver Pro modellen af Watch5 som det mest avancerede og robuste smartwatch, man nogensinde har bygget. Dette ur fås kun med en stor urkasse.

Watch5 Pro er således godkendt efter IP68 og de skrappe militære MIL-STD-801H specifikationer.

Med andre ord kan det sagtens tåle regn, støv, bump og fald. Man kan sågar tage uret med på et dyk ned til 50 meters dybde.

Begge Samsung ure er blevet bedre til at holde øje med bærerens helbred. (Foto: Samsung)

Både Galaxy Watch5 og 5 Pro har Google Assistent til stemme-kontrol og Google Maps til bedre navigation – også uden at man har en smartphone ved siden af.

De rummer også Samsungs egen SmartThing system. Det gør det muligt at styre både lyset i huset, tænde og slukke for apparater og selv dirigere tv-kanalerne fra sit armbåndsur. Det forudsætter dog, at de fjernstyrede apparater er fra Samsung.

Endelig er musik-udvalget i uret blevet øget fra tidligere kun Spotify integration til nu også at omfatte SoundCloud og Deezer.

Til sidst endnu en vigtig ting – hvornår kan de nye ure købes og til hvilken pris?

Begge varianter lander i danske butikker den 26. august og kan forudbestilles fra i dag.

Galaxy Watch5 skal koste fra 2.300 kroner for varianten med Bluetooth alene. Vil man have 4G mobiltelefoni med, øges prisen til 2.699 kroner.

Den lille 40 mm version fås i farverne Graphite, Pink Gold og Silver, mens den store på 44 mm kan købes i Graphite, Sapphire og Silver.

Den mere avancerede Watch5 Pro fås kun med den store urkasse i enten Black Titanium eller Grey Titanium. Prisen begynder her ved 3.500 kroner for Bluetooth udgaven og 4.000 kroner med 4G mobiltelefoni ombord.

Samsung gør i øvrigt opmærksom på, at man kan skræddersy udseendet af sit ur ved at besøge Bespoke Studio på Samsungs hjemmeside. Her er det muligt at vælge op til 1.032 forskellige farve-kombinationer….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disney+ stormer frem