Kardashian designer øretelefoner

Radio-tavshed i København

(Foto: Eric Nopanen / Pixabay)

Fra søndag den 14. august til tirsdag den 16. august kan de mennesker få problemer, der lytter til FM eller DAB via Gladsaxe-senderen ved København.

I den periode skal trafikstyrelsen nemlig udskifte de sikkerheds-lys, der sidder i radio-sendemaster, som er over 100 meter høje.

Lamperne kaldes også for hindringslys og skal advare fly mod at kollidere med dem. De nuværende lys i Gladsaxe-senderens master har siddet der i næsten 30 år og trænger alvorligt til udskiftning.

Sendemasterne ejes af Cibicom, der sørger for driften af DR’s radionet. Cibicom erstatter hindringslysene én mast ad gangen, og mens arbejdet foregår, kan FM- og DAB-kanalerne miste deres signal.

Gladsaxe senderen vil være radiotavs fra på søndag til tirsdag. (Foto: Michael Schwarzenberger / Pixabay)

Reparationerne i Gladsace vil berøre FM-dækningen i store dele af hovedstaden. DAB vil kun blive generet i og omkring Gladsaxe.

Danmarks Radio anbefaler, at man i det tidsrum lytter til radio via internet på www.dr.dk/lyd . Man kan også downlaode DR’s radio app DR Lyd.

Har man ikke mulighed for at lytte til internet-radio, kan man forsøge at modtage signalet fra FM-senderne i Næstved eller Skamlebæk.

DR oplyser, at vedligeholdelses-arbejderne på Gladsaxe senderen sker søndag den 14. august fra kl. 0905 til 1500, mandag den 15. august mellem 1005 og 1145 samt 1605 til 1715 og tirsdag den 16. august fra 1005 til 1145 samt 1605 til 1715….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kardashian designer øretelefoner