Pladespiller til de få

København nummer 4 i cykler

(Foto: Febiyan / Unsplash)

Danmark og København fik en ubetalelig reklame for vores lands cykel-glæde via Tour de France og ikke mindst vinderen Jonas Vingegaard.

Det er dog ikke nok til at placere København helt oppe i toppen af verdens mest cykel-venlige byer.

København må nøjes med en respektabel fjerdeplads i den seneste Global Bicycle Cities Index 2022.’

Bedre placeret end København er Utrecht i Holland, Münster i Tyskland og Antwerpen i Belgien, men den danske hovedstad slår da både Amsterdam og Malmø.

Undervejs kigger analytikerne fra det digitale forsikrings-selskab Luko bl.a. på udbredelsen af cykler, vejrforholdene, sikkerhed og tyveri, cykel-infrastruktur, muligheden for at dele cykler og antallet af events, der fremmer brugen af cykler fremfor biler.

De endelige resultater præsenteres på en skala fra 0 til 100. København opnår 60,46 points, og ingen kommer blot i nærheden af den ideelle score på 100.

Ni af de ti mest cykel-venlige byer i verden ligger i Vesteuropa. Det eneste ikke-europæiske islæt på Top-10 listen er kinesiske Hangzhou.

Ikke en eneste amerikansk by blander sig mellem de mest cykelvenlige. Den højest placerede er San Francisco på plads 39. Portland og Seattle når lige med i Top-50 via en 41. og 50. plads….

(Infografik: Statista)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pladespiller til de få