Disse mobiler købte vi i juli

Chromebook tåler næsten alt

(Foto: ASUS)

Normalt er Chromebooks sådan nogle små og lette laptops, der kan virke lidt sarte. Med andre ord skal man passe godt på, at de ikke går i stykker, når man har dem med i skolen eller slæber rundt med dem allevegne.

I de fleste tilfælde er det nok også rigtigt, men bestemt ikke hos den nye Chromebook CX1 1400 fra Asus.

Den ser lige så spinkel og elegant ud, som de fleste af sine konkurrenter, men det skal man ikke lade sig narre af.

Den nye Asus opfylder og overgår de skrappeste MIL-STD 810H krav om robusthed fra det amerikanske militær.

(Foto: ASUS)

Det betyder bl.a, at laptoppen kan tåle hård regn, støv, snavs og vibrationer. Den tager heller ikke skade af at falde på gulvet.

ASUS har derudover tilføjet en række egne tests, som CX1 1400 skal kunne overholde. Den kan således modstå 30 kilos belastning på låget.

Tastaturet er testet til 10 millioner tryk. Hængslet er åbnet og lukket 30.000 gange, og computeren fungerer ved ekstreme temperaturer som f.eks. 50 graders varme eller ved frysepunktet.

Som navnet antyder kommer ASUS Chromebook CX1 1400 med en skærm på 14 tommer. Den er i Full HD kvalitet og kan lægges helt fladt på f.eks. et bord, så flere kan se med. Som alternativ til de mange laptops med ”flip”, som gør det muligt at forvandle en bærbar til en tablet

Kræfterne imponerer til gengæld ikke. Motoren er nemlig en Intel Pentium Silver med to kerner, der har 4 eller 8 GB RAM og 32 eller 64 GB lager at sprede sig på.

(Foto: ASUS)

Det er bestemt ok til 80-90 procent af de opgaver, som en lille laptop bliver stillet. Mere krævende brugere vil dog nok savne en stærkere Intel Core eller en AMD Ryzen processor ombord.

Den lille laptop kommer med det seneste nye Wi-Fi 6, og batteriet har snildt klare 12 timers arbejde. Rigeligt for de fleste, medmindre de befinder sig borte fra en stikkontakt i dagevis.

Styresystemet er ChromeOS, hvilket betyder, at man er ret så bundet af at bruge Googles apps til f.eks. kontorbrug. Man skal også helst være online det meste af tiden, selvom de 64 GB lager gør brugeren mere uafhængig af nettet end på de fleste andre Chromebooks.

Til sidst skal lige nævnes, at den elegante og slanke laptop kun vejer 1,45 kilo. På sit tykkeste sted måler den 18,7 mm i højden. Den store belastning i bagagen bliver den altså ikke.

Hvor meget den belaster pengepungen, kan jeg ikke fortælle endnu. Beskrivelsen af Chromebook CX1 1400 er landet på ASUS’ hjemmeside, men prisen ikke endnu….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte vi i juli