Stor lyd fra lille kugle

Husk forsikring til efterskolen

(Foto: Brooke Cagle / Unsplash)

Om kort tid flytter over 30.000 computere, mobiltelefoner, smartwatches og dyre øretelefoner ind på landets efterskoler.

Det sker sammen med massevis af mærkevare-tøj, sneakers – og naturligvis tusinder af spændte, unge mennesker.

Langt fra alle forældre er dog opmærksomme på, at de er ansvarlige for at forsikre både børnenes og deres udstyr, når de flytter på f.eks. efterskole.

I juridisk forstand er teenagerne nemlig stadig hjemmeboende, selvom de bor på en ny adresse på efterskolen.

Derfor er det forældrene, der skal have styr på forsikringerne, hvis der sker tyveri eller, hvis barnet kommet til skade under opholdet på skolen.

Det fortæller Birgitte Ringbæk, der er kommunikationschef i forsikringsselskabet If.

Sørg for at have forsikringerne i orden, når dit barn skal på efterskole. De skal dække både tyveri og beskadigelse af f.eks. laptops, mobiltelefon og dyre sneakers. (Foto: PR /If)

Hun tilføjer, at det vigtigste er, at efterskole-eleverne har en egen ulykkes-forsikring – og at forældrene har en indbo-forsikring, der indeholder cykler og er så stor, at værdien af børnenes laptops og gadges kan tælles med.

Hvis efterskolen har planer om at tage på udenlandstur med sine elever, er det også en god idé at have check på rejseforsikringen.

”Indbo-forsikringer indeholder også et afsnit om ansvar: Hvis den unge kommer til at beskadige skolens bygninger og udstyr eller en anden elevs gadgets og tøj, kan man blive mødt med et erstatningskrav. En god ansvars-forsikring vil dække den slags ting,” forklarer Birgitte Ringbæk.

Kommer den unge uforvarende til at ødelægge nogle af efterskolens eller de andre elevers ting, er det dog ikke ensbetydende med, at den pågældende elevs forældre skal betale.

Man er kun erstatningspligtigt, hvis skaden sker med vilje, eller hvis den unge ikke har været påpasselig nok. Drejer det sig om et hændeligt uheld, er den unge ikke erstatningsansvarlig ifølge loven.

If anbefaler, at man kontakter forsikringsselskabet, hvis man er i tvivl. Man kan godt vente med at acceptere et erstatningskrav, indtil man har talt med sit forsikringsselskab
Tøj, elektronik og andet udstyr, barnet har med på efterskolen, dækkes også af indboforsikringen, hvis tingene skulle blive stjålet.

Har døre og vinduer imidlertid ikke været låst, kan tyveriet blive vurderet som simpelt tyveri og betyde begrænset erstatning….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stor lyd fra lille kugle