Gamer gear til piger

Derfor siger vi op

(Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

En amerikansk undersøgelse viser, at ansatte siger deres job op 25 procent oftere efter Corona end før pandemien. Det har medført, at hele brancher og industrier i USA mangler personale.

De hyppige jobskift skyldes ikke opsigelser på grund af Corona pandemien, men at folk selv lægger deres opsigelse for at prøve noget andet, eller fordi de har fået et bedre tilbud.

Denne trend ser nu ud til at være international – ikke kun amerikansk. Ifølge en ny analyse fra konsulent-giganten McKinsey & Company har 65 procent af  ”opsigerne” skiftet branche.

Det kunne være en af forklaringerner på, at lufthavne, flyselskaber, hoteller og restauranter har så svært ved at skaffe nyt personale her i sommer. Deres ”gamle” folk sidder i nye og anderledes stillinger.

McKinsey har gennemført sin nye rundspørge i Storbritannien, Australien, Singapore, USA, Indien og Canada. Her har man også spurgt, hvorfor folk har valgt at skifte job i perioden april 2021 til april 2022.

(Infografik: Statista.com)

Helt i top er de klassiske begrundelser ”Mangel på muligheder for forfremmelser og karriere” eller ”dårlige lønforhold” med 41 og 36 procent af besvarelserne.

Mere bemærkelsesværdigt er nummer tre på listen – nemlig ”chefer, der er ligeglade eller uinspirerende.” Det siger over en tredjedel af dem, der på eget initiativ har skiftet job i de seneste to år.

Svar nummer syv på listen er særlig vigtig i forbindelse med de ændringer af arbejdsform, som kom med Corona pandemien og tvungent hjemmearbejde:

Hver fjerde – 26 procent – har sagt op og skiftet job på grund af ”manglende fleksibilitet på arbejdspladsen.”

Med andre ord har mange fået smag på et nyt liv som delvist eller helt hjemme-arbejdede – måske endda som digital nomade….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gamer gear til piger