Låner du naboens Wi-Fi?

Samsung folder sig ud 10. august

Samsung Galaxy Z Flip. (Foto: Weibo / Kina)

(Opdateret) Samsung præsenterer nye folde-telefoner den 10. august – henholdsvis Galaxy Z Fold 4 og Z Flip 4.

Det er en præsentation, man bør lægge mærke til, for Samsung sælger faktisk flere klap-mobiler, end de fleste aner.

På verdensplan faktisk næsten lige så mange som af sine topklasse telefoner Galaxy S. Derfor er annonceringen vigtig.

Sådan forestiller “super-lækkeren” Evan Blass, at Samsung Galaxy Z Flip 4 kommer til at se ud. (Foto: 91Mobiles)

Alene i 2021 blev der købt 10 millioner Samsung folde-mobiler. Det er en stigning på 300 procent i forhold til 2020, hvor salget dermed må have ligget på 3,3 millioner.

Det interessante i disse tal er, at Samsung lancerede sin Galaxy Z Flip i netop 2020, mens den dyrere Galaxy Z Fold dukkede op året forinden. Med andre ord er Flip den store bestseller af de to.

Overordnet set har Samsung nærmest monopol på klap-mobiler. Huawei sælger f.eks. udelukkende sine Mate X modeller på det kinesiske marked, fordi de kun indeholder 4G processorer, mens Motorola aldrig fik den ventede succes med sin Razr telefon.

Både den nye Galaxy Z Fold 4 og Z Flip 4 ventes at komme med Qualcomms seneste nye Snapdragon 8+ Gen 1 processor ombord. Dermed vil de ydelsesmæssigt ligge helt på niveau  med tidens Android toptelefoner i konventionelt design.

 

Samsung Galaxy Z Fold. (Foto: Weibo/ Kina)

Den mere kompakte og billigere Z Flip 4 skal komme med 8 GB RAM og 128 eller 256 GB lager. Batteriet bliver på 3.700 mAh og kan oplades med 25 watt via kabel eller 10 watt trådløst.

Den større Galaxy Z Fold 4 dukker op med 12 GB RAM og helt op til 1 TB lager. Det er mere, end de fleste konventionelle smartphones kan tilbyde.

Z Fold 4 skal også være lettere end sin forgænger og rumme et pænt stort batteri på 4.400 mAh.

Evan Blass har også et forslag til, hvordan den dyrere Galaxy Z Fold 4 kan se ud. (Foto: 91Mobiles)

Angiveligt får Z Fold 4 tre kameraer på ryggen med et 50 megapixel hoved-objektiv, en 12 MP super vidvinkel og en 10 MP tele, der har 3x optisk zoom.

Desuden vil der være hele to selfie-kameraer. Nemlig en 10 MP variant på fronten og en 16 MP på indersiden. Sidstnævnte vil nok være den bedste at bruge til video-chat og -møder.

Endelig fortæller de sædvanligvis vel-orienterede sociale medier fra Kina, at Galaxy Z Fold 4 kan fås med en S Pen og skal være vandtæt efter den meget skrappe IPX8 standard.

Til sidst lidt om priserne, der ventes at blive lidt højere end i dag. Den nuværende Galaxy Z Flip 3 koster fra 1.049 euro eller 8.199 kroner, men sælges i øjeblikket med 1.120 kroners rabat, Den nye Z Flip 4 stiger til 1.080 euro for basis-ersionen med 128 GB lager….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Låner du naboens Wi-Fi?