Unge gider ikke de gamles nyhedskilder

Låner du naboens Wi-Fi?

(Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

Netflix ser det som et stort problem, at folk deler deres passwords med naboer, familie og venner for at spare på abonnements-prisen.

De danske teleselskaber gør det nok ikke, selvom det vil stride mod deres vilkår.

En ny analyse viser imidlertid, at ganske mange låner deres Wi-Fi kodeord med naboer eller husværten.

I Holland er det f.eks. hele 16 procent af alle online brugere. Det er mere end dobbelt så mange som i nabolandene Tyskland og Frankrig.

Danmark er desværre ikke med i den nye undersøgelse fra Statista, men med de relativt lave priser, vi har på hurtige internet linier, er dele-fænomenet næppe udbredt herhjemme.

Det er det heller ikke i lande som USA og Storbritannien, hvor kun henholdsvis tre og to procent af  internet-brugerne deler deres Wi-Fi adgang.

(Infografik: Statista.com)

Undersøgelsen afslører også et par andre interessante detaljer: F.eks. har kun 40 procent af hollænderne adgang til hurtige bredbånds-forbindelser via f.eks. fiber. Endnu færre – 14 procent – bruger mobilt bredbånd på telefon, tablet eller laptop.

I England er udbredelsen af hurtigt internet via kabler langt højere med 76 procent, mens USA ikke ligger meget højere end Holland med 43 procent.

Danmark har den næsthøjeste udbredelse af hurtigt internet, viser en oversigt fra Europa-Kommissionen. Kun Malta er bedre.

Sammenlagt har 96 procent af alle danske boliger og virksomheder nu adgang til de høje hastigheder på mindst 100 Mbit/sekund via kabel.

I øvrigt er det ikke ulovligt og en forbrydelse at bryde ind i et lukket Wi-Fi netværk i Holland, sådan som det er i mange andre lande. Det er det til gengæld at bryde ind i en computer….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Unge gider ikke de gamles nyhedskilder