Fin fremgang hos Telia

Atari genoplives hos LEGO

(Foto: LEGO)

For knap en måned siden var det 50 år siden, at verdens første rigtige computerspil firma blev skabt.

Det var med den legendariske it-pionér Nolan Bushnell i spidsen. Han er manden bag spillet ”Pong”, der er en simpel omgang bordtennis på en sort/hvid skærm.

Bushnell skabte også Atari 2600, der var verdens første spillekonsol. Den blev lanceret med to joysticks i 1977 som Atari Video Console System og er siden solgt i mindst 30 millioner eksemplarer.

2.532 dele skal samles, før man står med en LEGO udgave af Ataris berømte 2600 spillekonsol. (Foto: LEGO)

Atari har ikke gjort særligt meget ved at fejre sin runde fødselsdag. Måske fordi det nuværende Atari – efter flere fejlslåede comeback forsøg – beskæftiger sig med helt andre ting end computerspil. Nemlig krypto-valuta og hoteller.

Så er det godt, at vi har danske LEGO til at minde os om, at der fandtes en gamer-verden længe før Microsoft Xbox, Sony PlayStation, Nintendo, Steam og spil på pc og mobil.

LEGO udsender nemlig en tro kopi af Atari 2600 udgaven fra 1980. Den er desværre kun til pynt og kan ikke bruges til computerspil.

Når man er færdigt med at samle det nye byggesæt, står man også med kopier af tre af de mest berømte Atari computerspil fra for 40 år siden. (Foto: LEGO)

Men mon ikke der vil være den ene eller anden nostalgiker, der vil lægge 1.849 kroner for LEGO-byggesæt 10306, når det kan købes fra den 1. august?

LEGO’s byggesæt er ikke for små børn – de foretrækker sikkert også TikTok – eller voksne uden erfaring med at samle større LEGO projekter.

2.532 dele skal samles, men så er resultater altså også flot: Man får f.eks. et joystick, der føles helt som det originale.

Man kan også bygge en kopi af et teenage-børneværelse fra 1980’erne – komplet med Atari spillecomputer , lille bærbart tv og en ghettoblaster. (Foto: LEGO)

Knapperne klikker også troværdigt, ligesom man bygger tre spilmoduler med de goe gamle titler ”Asteroids”, ”Adventure” og ”Centipede.” En skam, at de kun er til pynt.

Hele herligheden måler 33 gange 22 gange 8 centimeter. Konsollen kan krydres med en lille model af en typisk spillebule i hjemmet for 40 år siden – komplet med en ghettoblaster og et bærbart tv.

Hvis man ikke lige er Atari-fan, lancerede LEGO i 2020 et byggesæt med konkurrenten Nintendo Entertainment System (NES)….

Det hele virker meget realistisk, men er desværre kun til pynt. (Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fin fremgang hos Telia