Topdesigner forlader Apple helt

Nothing er mere end intet

(Foto: Nothing)

(Opdateret) Efter halvanden års opvarmning er Nothing phone (1) omsider en realitet. I aftes havde tidens mest hypede telefon officiel verdens-premiere i London.

Telefonen kommer i butikkerne hos Telenor og CBB den 21. juli og kan forudbestilles fra den 16. juli.

Den danske pris er endnu ikke offentliggjort, men ude i Europa skal den koste fra 469 euro. Det er direkte oversat 3.550 kroner, men mon ikke telefonen bliver lidt dyrere på grund af den høje danske moms?

Det var de korte og kolde fakta, som alle spørger om. Herefter vil jeg gå videre med de features og funktioner, der gør Nothing phone (1) til noget særligt i et marked, hvor de fleste smartphones ligner hinanden rigtig meget.

Nothing phone (1) har Gorilla Glass 5 på både forside og bagside. (Foto: Nothing)

Den mest åbenlyse forskel til alle andre er, at Nothing har en gennemsigtig bagside i enten hvidt eller sortfarvet glas.

Det lader blikket gå ind i selve mobilen, hvor en stor tallerken-rund flade straks tiltrækker opmærksomheden. Den bruges primært til trådløs opladning, men har også en dobbelt-funktion som lysshow.

Lyset arbejder synkront med Nothings 10 special-komponerede ringetoner, som styres via et såkaldt Glyph Interface på telefonens bagside.

Når telefonen ringer, kan man i stedet for de almindelige melodier eller vibrationer lade Nothing phone (1) blinke lystigt med 900 lysdioder, der bl.a. sidder i en ring omkring den runde opladerflade.

Det er virkelig nyt. Mobiltelefonens ellers ret anonyme bagside bruges til lysshow. (Foto: Nothing)

Ringetonerne kan synkroniseres med f.eks. sine mest brugte kontakter på telefonen. Så kan man se, hvem der ringer ud fra blinke-mønstret. Også når mobilen er sat på lydløs.

Det er selvfølgelig en gimmick og det rene legetøj, men der skal nok være mange, som vil elske denne feature – eller i det mindste finde den praktisk.

LED-ringen lyser i øvrigt også, når telefonen lader op og, når den lader videre. I stil med en del andre mobile kan Nothing nyheden sende strøm videre til andre telefoner, smartwatches eller øretelefoner, som man lægger oven på den.

Endelig kan LED-lamperne bruges som fotolys: Tager man billeder i dårlig belysning, kan alle 900 lysdioder tænde og give en mere naturlig belysning end f.eks. blitz.

Nothing mener, at to gode kameraer er bedre end at fordele opgaverne på tre eller fire halv-dårlige. (Foto: Nothing)

Processoren ombord i Nothing phone (1) er Qualcomms mellemklasse-chip. Snapdragon 778 i den nye ”+” udgave.

Den er valgt, fordi den er mere ”tilkørt” end de kraftigere 8 Gen 1 motorer, der sidder i mange Android toptelefoner. At Snapdragon 778+ med 5G så også er billigere, har nok også en betydning.

Skærmen på Nothing phone (1) er ret usædvanlig: Der er nemlig tale om et fleksibelt OLED display, som man ellers kun ser på klap-telefoner fra f.eks. Samsung.

Nothing har valgt denne dobbelt så dyre løsning, fordi man ved at folde skærmen omkring telefonens bund kan spare plads. Om den er bedre end et traditionelt ”stift” display, må en praktisk afprøvning vise.

Nothing telefonen kan også betjenes via helt almindelig Android. (Foto: Nothing)

Selve den synlige del af skærmen er i øvrigt på 6,55 tommer og Full HD+ grafik – 2.400 gange 1.080 punkter.

Billederne fornys op til 120 gange i sekundet (Hz), hvilket er godt for video-gengivelse og spil. Det samme er, at displayet kan arbejde med HDR10 billeder.

Nothing phone (1) kommer med ”kun” to kameraer på ryggen. Begge er på 50 megapixel og er et hoved-objektiv fra Sony og en vidvinkel på 114 grader fra Samsung.

Nothings stifter Carl Pei, der også var med til at åbne OnePlus for nogle år siden, mener, at det er rent pjat, når de fleste mobilfabrikanter i dag leverer tre eller fire linser på selv billige telefoner. Billederne bliver ikke bedre af at blive fordelt på mange separate kameraer, hævder han.

Styresystemet hedder Nothing OS og leverer en Android oplevelse helt uden irriterende ”bloatware” links og ekstra brugerflade lagt ovenpå. Nothing har købt Android-opfinderens eget firma, så man kan næppe komme meget tættere på det rene styresystem.

Nothing kommunikerer ligr så meget med sin bruger via lystegn som via skærm eller lyde. (Foto: Nothing)

Nothings chassis er lavet i aluminium, hvilket gør den noget lettere end iPhones med skelet i stål. Både forside er gemt bag ridsefast Gorilla Glass 5. 80 procent af den anvendte plastik i telefonen er enten genbrug eller bio.

Det indbyggede batteri er på 4.500 mAh, hvilket er helt normalt nu om dage. Batteriet kan lades op med 33 watt over kabel eller 15 watt trådløst.

Nothing phone (1) kommer i tre konfigurationer – 8 GB RAM og 128 GB lager, 8+256 og 12+256. Priserne begynder som nævnt ved 469 euro – ca. 3.550 kroner, og det er uden ladeblok. Hvis man vil have sådan en på 45 watt, koster det 35 pund ekstra.

Nothing phone (1) udgaven med 8 GB RAM og 256 GB lager skal koste 499 euro eller ca. 3.800 kroner. Endelig kommer den største model med 12 GB RAM og 256 GB lager først senere på sommeren. Her bliver prisen 549 euro eller ca. 4.200 kroner.

Til sidst skal lige nævnes, at over 10.000 mennesker har ladet sig skrive op til at købe en Nothing phone (1) uden at kende hverken til specifikationer eller pris.

Desuden har Nothing bort-auktioneret 100 eksemplarer af telefonen på forhånd, hvor overskuddet går til velgørende formål. Mobilerne blev solgt for mellem 1.000 og 300.000 dollars….

(Foto: Nothing)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Topdesigner forlader Apple helt