Er det fremtidens mus?

Netflix får bedre lyd

(Foto: Netflix)

Netflix mister massivt abonnenter efter overstået Corona pandemi. Nu er folk ikke længere tvunget til at sidde hjemme foran skærmen, men kan bevæge sig frit rundt i det meste af verden. Desuden vil mange gerne skære ned på deres udgifter til streaming.

Måske kan Netflix nu lokke flere nye abonnenter til – især blandt lyd-entusiaster – når streaming-tjenesten kan tilbyde Spatial Sound – på dansk rumlig lyd eller udvidet stereo – til nogle af sine film og tv-serier.

Netflix er nemlig gået i samarbejde med den tyske audio-specialist Sennheiser, der installerer sin AMBEO teknologi hos streaming giganten. I første omgang tilsyneladende kun i USA.

AMBEO gør det muligt at få en mere spændende lyd på Netflix indhold. Teknologien fungerer principielt på alle tv, højttalere, hovedtelefoner og afspilnings-enheder som smartphones.

Effekten vil dog ikke være lige overbevisende på alle enheder, og hos Netflix har kun et begrænset antal titler spatial eller ”immersive” sound. Kig efter, om film eller tv-serie har Dolby Atmos eller symbolet for 5.1 surround lyd.

AMBEO bruger såkaldt ”sound rendering” til at forbedre lydoplevelsen. Ideen er at ”render” eller computer-bearbejde et lydsignal. På samme måde som man skaber et 3D billede i computer grafik.

I tidlige udgaver af rumlig lyd – spatialization – var det nødvendigt at have særlige optage- og gengive-kanaler – front/bag/højre/venstre osv. I dag kan computer-chips skabe det endelige lydbillede, brugeren vil modtage til sit øre.

Det bliver spændende at se, om Netflix gør en indsats for at få flere titler med Dolby Atmos og rumlig lyd. Måske endda, at streaming giganten vil opdatere ældre titler med det.

Netflix ser ”spatial audio” som en feature, der skal supplere andre nye tilbud som 4K, HDR, Dolby Atmos og Netflix Calibrated Mode. Netflix har indrettet en særlig hjælpe-side på internet, hvor man kan få mere information….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det fremtidens mus?