Vi køber færre pc’er

Er det fremtidens mus?

(Foto: VANZY(

Gennem årene har jeg set mange forskellige forsøg på at gøre computer-musen bedre – nogle mere vellykkede end andre.

Nogle forsyner dem med masser af knapper. Andre små og superlette til spil. Flere gør dem mere ergonomiske, og enkelte erstatter musehjulet med en kugle.

Amerikanske CoX Space forsøger at gå et par skridt videre ved at løfte musen fra sit traditionelle underlag. Fremover skal musen være en lille dims, man har i hånden og på fingeren. Nu foregår al kontrol med håndbevægelser i luften.

(Animation: VANZY)

VANZY er en såkaldt ”air mouse.” Her består den blot af to dele: Den ene er en ring, man tager på fingeren. Den anden et “smykke” på toppen af ringen, der fungerer som pegepladen på en laptop – bare meget mindre.

Toppladen kan både vendesw opad og drejes ned i hånden, hvor den så kan bruges til f.eks. et pegeredskab til en stor skærm ved en præsentation eller i en undervisnings-time.

Den grundlæggende idé i VANZY er, at man kan anvende samme controller eller Air Mouse til at styre alle sine gadges. Selv til computerspil og Virtual Reality (VR).

VANZY består af en ring med bevægelses-sensorer og en top, der furgerer som en slags pegeplade. (Foto: VANZY(

Andre opgaver til VANZY er det almindelige muse-arbejde ved en pc, men man kan også bruge nyheden  til f.eks. at skrue op og ned for lyden på sit musik-anlæg, skippe introen i en Netflix film eller fjernstyre lys, varme, alarm, dørlås og mikrobølge-ovn i et ”smart” hjem.

Ringen er den mest avancerede del af VANZY, og afløser en konventionel cursor / markør. Blot med den forskel, at man nu står med en bærbar mus, der reagerer på hånd- og armbevægelser i luften.

Inden i ringen sidder en såkaldt 9DoF sensor og et avanceret chipsæt, der kan genkende syv forskellige 3D håndbevægelser.

(Animation: VANZY)

 

 

Disse ”hand gestures” – er at svirpe op og ned, venstre og højre, frem og tilbage samt rotere i eller imod urets retning

De fysiske bevægelser kan VANZY oversætte til trådløse Bluetooth signaler, som mange forskellige apps og programmer forstå til både Windows, Mac, Android og iPhone / iPad. Her er det nu i stedet brugerens finger, som er musen.

I praksis fungerer VANZY på to forskellige måder: Enten genkender ringen brugeres håndbevægelser ude i luften. Eller ringen bruges som en mus eller en pegeplade på toppen af VANZY’s anden halvdel – pegepinden,

(Foto: VANZY(

Betjeningen kan minde om den, som man finder på mange trådløse øretelefoner: Man kan berøre eller trække med sin tommelfinger. Man kan klikke til venstre eller højre – eller man kan ”swipe” for at få markøren til at scrolle op og ned.

Med VANZY følger en app, hvor man kan skræddersy de ting, som den nye type mus skal kunne bruges til.

Samtidig kan VANZY sættes til at lære brugerens typiske bevægelser gennem kunstig intelligens. For hver gang han eller hun gør de samme ting, bliver VANZY mere præcis i sin udførelse af dem.

 

Meget praktisk er, at VANZY er robust konstrueret og fuldstændig vandtæt. Så kan man f.eks. bruge systemet ved madlavning og formentlig også i bad.

Selve ringen vejer kun fem gram, mens Bar Crafle pegepinden lægger 52 gram på vægtskålen. Man kan kun få VANZY ringen i to størrelser og enten i sort, guld eller sølv.

VANZY’s opfinder CoX Space  henter i øjeblikket at hente finansiering af en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter platformen Kickstarter. Det ønskede beløb er allerede overtegnet 17 gange”

Interesserede kan dog forudbestille et eksemplar til særprisen 89 dollars eller ca. 650 kroner. Levering er planlagt til at ske i november….

(Animation: VANZY)

(Animation: VANZY)

(Animation: VANZY)

(Animation: VANZY)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi køber færre pc’er