Større forskel på iPhone og Pro

Tesla stødt af tronen

BYD’s storsælgende e2 elbil. (Foto:: User3204 / Wikipedia)

Amerikanske Tesla har længe kunnet sole sig i titlen af at være verdens klart største fabrikant at rent elektriske personbiler. I fagsprog kaldes de ofte for BEV – Battery Electric Vehicles.

Sådan er det ikke længere.

Her i første halvdel af 2022 er Tesla nemlig vippet af tronen. Kinesiske BYD byggede nemlig i de seks måneder 506.868 elbiler, mens der kun rullede 406.869 Tesla’er af samlebåndet i samme periode.

Ifølge CleanTechnica giver det BYD en global markedsandel på 15,6 procent, mens Tesla måtte nøjes med 12,6 procent.

På tredjepladsen parkerede kinesiske SAIC foran tyske VW med 7,8 procent VW med undermærkerne Porsche, Audi, Skoda og Seat har ambitioner om at være verdens nummer ét i elbiler i løbet af et par år.

(Infografik: Statista.com)

Ligesom VW blev Tesla i foråret tvunget til at drosle sin elbil produktion på grund af leverings-problemer fra Kina af vigtige elektroniske komponenter.

Teslas egen Gigafactory i Shanghai løb således tør for reservedele og Corona-ramt personale i maj. Først samlede fabrikken kun 200 elbiler om dagen mod normalt 1.200. Senere måtte den lukke helt ned.

BYD’s fabrikker ligger i andre dele af Kina, der ikke har været ramt af samme Corona-nedlukninger som storbyen Shanghai. BYD har kunnet fortsætte med at producere, hvilket har fået mærket til at overhale Tesla.

Salget af elbiler fortsætter med at vokse verden over – ikke mindst i Europa. Fra januar til maj år blev der købt over tre millioner elbiler mod 1,7 millioner i samme periode for et år siden. Det svarer til en fremgang på mere end 80 procent.

Analytikere forventer, at salget for hele 2022 vil passere syv millioner – hvis og såfremt leverings-problemer med chips ikke fortsætter med at sinke produktionen….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Større forskel på iPhone og Pro