Spil plader på en mobil

Større forskel på iPhone og Pro

(Foto: Gizchina)

Her i månederne, før Apple lancerer næste generation iPhones i september, plejer internet at være fyldt med gætterier og spådomme om indholdet i de nye smartphones.

Det seneste rygte lyder rimelig realistisk, fordi det kommer fra sædvanligvis pålidelige kilder – nemlig nyhedstjenesten Bloomberg og Apple analytikeren Ming-Chi Kuo.

Hans nyhed er trist for de Apple-fans, der ikke vil betale for de dyre Pro-modeller, men nøjes med de almindelige iPhones.

De vil nemlig fremover kun blive udstyret med ældre generationer processorer. Kun Pro modellerne får de nye udgaver af Bionic chippene.

Det vil sige, at de nye iPhone 14 Pro telefoner til september har en helt ny A16 Bionic motor ombord. iPhone 14 (uden Pro) må nøjes med sidste års A15 processor.

Fremover bliver der endnu større forskel på iPhone og iPhone Pro. De får ikke længere samme processor som i dag. (Foto: Apple)

Hidtil har det været sådan, at f.eks. alle iPhone 13 modeller havde samme motor. Forskellene fandt man i størrelse, design, kameraer og nogle andre features.

Netop processoren vil være den vigtigste ændring, når iPhone 14 lanceres til september. Ellers vil den nye generation ikke både på store nyheder, skriver Kuo.

Apples formål med denne manøvre skulle være at kunne styre prissætningen af de enkelte modeller bedre.

Apple har nemlig et problem med, at Pro modellerne sælger dårligere. Apples helt store bestseller er den almindelige iPhone 13, der også er verdens mest solgte smartphone for tiden.

Gennem processor-manøvren venter Kuo, at Apple kan øge andelen af solgte Pro modeller fra i dag 40 til 45 procent af iPhone omsætningen til mellem 55 og 60 procent.

Da Pro-modellerne jo er dyrere end standard iPhones, tjener Apple flere penge på hver telefon. Nok et incitament for penge-maskinen Apple.

Se også hver måned her på Leifshows, hvilke iPhone modeller der er de mest populære i Danmark….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spil plader på en mobil