Disse mobiler købte vi i juni

Lidl sælger elbiler

(Foto: Elaris)

Hvis I tror, at discount supermarkeder kun er til billige fødevarer, vaskepulver og hele pakker med undertøj til lavpris, må I nok tro om igen.

For et par dage siden kunne jeg fortælle, at Aldi var begyndt at sælge brugte og ”refurbished” iPhones til under 300 euro på det tyske marked.

I dag kan jeg supplere med nyheden om, at Aldis tyske ærkerival Lidl har indledt salget af elbiler syd for grænsen.

Det er anden gang, at Lidl kaster sig ud i at sælge elbiler via sine supermarkeder. Første gang var med et begrænset parti Nissan Leaf elbiler, som blev udsolgt på få timer.

Denne gang er det den tyske elbil Elaris Finn. Den lille to-dørsbybil bygges i Kina og ligner mest af alt et bud på en smart lille bybil.

Finn er kun 2,87 meter kort, men rummer en elmotor på 48 hestekræfter, der giver en topfart af 115 km/t.

Batteriet er på kun 32 kilowatt-timer og sikrer en rækkevidde på op til 300 kilometer. Opfyldning kan foregå fra både et almindeligt elstik og fra en station med hurtig-oplader. I sidstnævnte tilfælde tager det under en time.

Det er dog ikke sådan, at Finn elbilerne står fint indpakket i plastik i de tyske Lidl supermarkeder.

De bestilles i stedet online via Lidls Plus app på mobilen, hvor man sædvanligvis får sine ugentlige rabat-tilbud som god kunde.

Den rent digitale bestillings-proces foregår utrolig nemt: Man finder tilbuddet via sin mobil, vælger farve, indtaster sine personlie data og skanner sit kørekort. I løbet af få minutter har man sikret sig en elbil.

Den officielle udsalgspris på Elaris Finn er 20.330 euro minus 6.000 euro i statstilskud. Så meget skal man dog ikke tale som Lidl kunde.

Her tegner man i stedet abonnement på sin Finn elbil. Det koster så 222 euro eller ca. 1.650 kroner om måneden. Leveringen sker via udlejningsfirmaet Like2Drive, mens service håndteres af dæk- og værkstedskæden Euromaster.

Til den pris får man i øvrigt en ganske veludstyret lille elbil. Den er f.eks. udstyret med automatisk klima-anlæg, tempomat, DAB+ radio, navigation, LED-lys og håndfri tale til ens mobiltelefon.

Ligesom i tilfældet med den større Nissan Leaf har Lidl kun et begrænset antal elbiler, der sælges frem til den 10. juli. De er nok udsolgt allerede i denne weekend….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte vi i juni