Telenor og CBB får Nothing

Brugte mobiler ender i skuffen

(Foto: Malte Helmholt / Unsplash)

Selvom flere teleselskaber, store it-forhandlere og en række kædebutikker forsøger at lære danskerne, at en brugt mobiltelefon sagtens kan få et nyt liv, lykkes det vist ikke rigtigt.

I hvert fald viser en ny undersøgelse, at Danmark hænger mest i bremsen, når det gælder om at købe og sælge brugte smartphones.

Danskerne hinker også bagud i Norden med hensyn til køb af  mobiltelefoner på internet. Vi vil åbenbart helst have den nye smartphone i hånden, før vi vifter med Dankortet.

Hver tredje dansker er ikke interesseret i at sælge sin brugte smartphone, selvom den sagtens kan være mange penge værd. I stedet bliver den gemt af vejen i en skuffe.

Analysen er foretaget af Kentar for finske Swappie, der er en af Europas største specialister i at shine brugte iPhones op og sælge dem igen med garanti.

Ifølge undersøgelsen vil 28 procent af danskerne ikke sælge deres gamle mobiltelefon videre. 64 procent vil beholde den i tilfælde af, at deres nye smartphone skulle gå i stykker.

(Foto: Taan Huyn / Unsplash)

Ikke desto mindre indrømmer næsten fire af ti – 38 procent – at de aldrig har haft brug for deres gamle telefon igen. Faktisk har mange glemt dem helt, hvis det ikke var, fordi de blev mindet om den.

”Det er dumt, for der er gode penge i brugt elektronik. I nogle tilfælde kan man få mellem 30 og 50 procent af den oprindelige nypris tilbage, såfremt telefonen virker, som den skal,” siger Casper Andersen. Han er Countrie Manager for Swappie i Danmark.

Casper Andersen fremhæver samtidig, at dét at sælge sin gamle smartphone er et skridt i den grønne omstilling og den cirkulære økonomi.

Det forlænger telefonens liv, reducerer ressource-tab og sparer lossepladserne for elektronik-skrot, som måske slet ikke skulle være smidt ud.

Danmark kan godt lide at prale af at være det mest digitaliserede land i Europa. Det rimer ikke helt godt sammen med, at kun 58 procent kunne finde på at købe deres næste smartphone online på internet.

På det punkt er vores nordiske naboer længere fremme. Faktisk er danskerne ”late adopters” sammenlignet med Sverige, Norge og Finland. Deres tilsvarende procenter er 77, 62 og 78.

Kentars analyse for Swappie blev gennemført online fra marts til april 2022. Omkring 1.000 personer i alderen 18 til 64 år deltog….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Telenor og CBB får Nothing