Smart madkasse til sommer

Lille pc, store kræfter

(Foto: Lenovo)

De fleste tænker på laptops, når de hører ordet pc. Det er lidt ufortjent, for der sker også fremskridt hos desktops – de stationære computere – selvom de måske ikke er så tydelige udefra.

Lenovo sørger nu for, at man kan se forbedringerne både udefra og indefra. Firmaets nye ThinkStation P360 Ultra er nemlig både stærk, men først og fremmest utrolig lille af en professionel arbejdsstation at være.

ThinkStation er den slags computere, man forbinder med CAD/CAM eller hos arkitekter med BIM – Bygnings Informations Modellering. De plejer at være store og tunge og placeret på gulvet under skrivebordet, men bestemt ikke her hos Lenovo.

Tværtimod er P360 Ultra så lille og kompakt, at den nemt forsvinder helt mellem store skærme.

Den lille boks til højre er den nye Lenovo arbejdsstation. (Foto: Lenovo)

Lenovo sigter på en blanding af hjemme-publikum og professionelle med sin nye dværg af en arbejdsstation.

Det kunne være alt fra spil- og app-udviklere, over grafikere og filmfolk til arkitekter, ingeniører eller forskere, der arbejder med kemi og medicin. Alle, der kræver høj ydelse, men ikke har plads til traditionelle pc’er af den kaliber.

Ifølge Lenovo er den nye P360 Ultra over 15 procent lettere og mindre end nogen anden workstation i miniformat fra den store kinesiske fabrikant.

Den består af et dobbelt-sidet hovedprint i midten af kabinettet på kun 3,9 liter. Det giver både forbedret luft-gennemstrømning og køling – og gør det muligt at bygge computeren meget solidt. Den er således godkendt efter de militære MIL-SPEC standarder.

(Foto: Lenovo)

Indendørs sidder lutter 12. generation Intel Core i3, i5, i7 eller i9 processorer med op til 16 kerner og effekt på 125 watt.

De assisteres af op til 128 GB hurtig DDR5 RAM og to PCIe skuffer til maksimalt 8 TB SSD-lager. Hvis man stadig brugte traditionelle harddiske, ville det slet ikke finde plads i Lenovo-nyhedens lille hus.

Grafikken er meget kritisk i arbejdsstationer. Derfor tilbyder Lenovo både Intel UHD 770 chipsæt og grafikkort fra Nvidia.

Det kan f.eks. være det kraftige RTX A5000 grafikkort med 16 GB VRAM eller RTX A2000 med 12 GB. Begge leveres med egne blæsere.

P360 Ultra kan håndtere op til otte skærme på samme tid. Desuden skal den være den eneste arbejdsstation til skrivebordet, som har to Ethernet gigabit-forbindelse og to Thunderbolt 4 porte.

Dertil kommer fem USB 3.2 Type-A stik, the DisplayPort forbindelser plus Wi-Fi 6 og det seneste Bluetooth 5.2.

Jeg har kun fortalt, at den nye Lenovo ThinkStation P360 Ultra er lille, men ikke hvor kompakt. Det må jeg hellere råde bod på her til sidst: Den utrolige pc måler kun 87 gange 223 gange 202 millimeter og vejer fra 1,8 kilo.

Prisen er til gengæld lidt tungere – fra ca. 14.000 kroner til august eller september….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart madkasse til sommer