Lille pc, store kræfter

Køling om halsen

 

(Foto: Kevin Von)

Problemet har ikke været så stort, så længe man arbejdede hjemmefra under Corona pandemien.

Da kunne man tage det tøj på, man lystede eller for den sags skyld gå nøgen rundt. Well – måske ikke lige under et videomøde med kolleger, kunder eller leverandører.

Nu er de fleste på kontoret og arbejde igen, og det betyder for manges vedkommende en tilbagevenden til dresscodes. Det er noget, som de fleste forbander langt væk i disse dage med hedebølge.

OK – danske arbejdsgivere er ikke så strikse med tøjet som i gamle dage. Selv I Mærsk ogi bankerne behøver man ikke gå med slips længere.

(Foto: Kevin Von)

En pæn skjorte er dog stadig et krav, og selv den kan være ubehagelig at gå i en hel lang varm og fugtig arbejdsdag.

Skjorte-dyrene er den primære målgruppe til den unge californier Kevin Vons smågeniale opfindelse. Han har udviklet et lille aircondition system, der kan sidde diskret i kraven på en business skjorte.

Kevin Vons Portable Fan II er 3D printet i et fleksibelt materiale, som man nemt kan klipse ind i kraven.

Batteriet er også af den fleksible type og skal kunne holde nakke, hals og bryst på bæreren kølig en normal arbejdsdag på syv til otte timer. Så skal batteriet også have en pause og en opladning.

(Foto: Kevin Von)

Rent teknisk benytter Portable Fan II det såkaldte Bernoulli princip til at accelerere luftstrømmene omkring bærerens nakke og overkrop.

Det sker med en blid strøm af luft, som man kan justere helt efter lyst og behov via en smartphone app.

Her indstiller man naturligvis også luftens temperatur. Alternativt sidder der et par små knapper på selve aircondition enheder.

Princippet i Kevin Vons Portable Fan II kan minde en del om Sonys Reon Pocket 2, som jeg har beskrevet her på bloggen ved tidligere lejligheder.

Den unge designer forestiller sig, at man kan tage sit personlige aircon med sig i en lille håndtaske. (Foto: Kevin Von)

Den store forskel er dog, at Sony integrerer sine køle-elementer i selve stoffet på en t-shirt eller trøje. Von vil sælge sin variant som løs reservedel til alle moderne skjorter.

Problemet er blot, at den unge designer endnu ikke har fundet en fabrikant, som vil sætte hans opfindelse i storproduktion.

Man skulle da ellers mene, at der var skjortedyr i jakkesæt nok i USA, hvor han har studeret i Pasadena i Californien. Varmt kan der også være….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille pc, store kræfter