Kodak printer igen

Vild Volvo

(Foto: Polestar)

Overskriften er både korrekt og forkert. Korrekt, fordi denne Polestar er en af de vildeste elbiler, som nogensinde er set. Lidt forkert, fordi Polestar oprindeligt var et datterselskab af Volvo, men nu er et selvstændigt i bilmærke.

Anyway – Polestar 5 Electrics 4-door GT er bare vild. 884 hestekræfter og 900 Nm drejnings-moment. Tag den. Det ville være en super-sportsvogn, uanset om den ny havde en benzin- eller elmotor ombord.

Denne særlige version af Polestars endnu ikke officielt lancerede model 5 bliver vist på Goodwood Festival of Speed i England i disse dage. En fascinerende udstilling af både gamle og nye køretøjer.

(Foto: Polestar)

Bilen er udviklet som et samarbejde mellem Polestar i Sverige og afdelingen i England.

Det lette aluminium chassis er det samme som i Polestar 5 og i koncept-bilen Polestar Precept, men har her fået en mere hidsig motor, bremser og affjedring, der kunne være taget direkte ud af en racervogn.

Indendørs er Polestar 5 GT bygget op omkring en 800 volt arkitektur og to elmotorer. Frontmotoren er den samme som hidtil, mens den bagerste har fået en ordentlig omgang tuning.

(Foto: Polestar)

Polestar 5 bliver den seneste af tre nye elbiler, som vi kan vente at se fra den svenske fabrikant i de næste tre år. De første er de to SUV’er iE forskellig størrelse Polestar 3 og Polestar 4 SUV.

Polestar 5 i en mere civil udgave end den, der drøner rundt på Goodwood, er planlagt til lancering i 2024.

Hvis du er mere interesseret i Polestar 5, har svenskerne lavet en glimrende serie af dokumentations-videoer på YouTube her. Den viser udviklingen fra første Precept prototype til den færdige bil….

(Foto: Polestar)

(Foto: Polestar)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kodak printer igen