Ingen afløser for Galaxy S21 FE?

Dét bruger vi mobilen til

(Foto: Camilo Jimenez / Unsplash)

De fleste har nok tænkt lidt over, hvad de egentlig bruger deres fine smartphone til, men prøvet at lave statistik har nok de færreste.

Alle vil formentlig bekræfte, at de ikke bruger mobilen meget til, hvad den egentlig blev udviklet til – nemlig at tale i telefon på farten.

Alle mulige andre aktiviteter fylder i dag meget mere – foto, sociale medier, betaling, spil, video-visning, musik-afspilning osv.

Apps som YouTube, Instagram, Facebook, MobilePay, Netflix og TikTok fylder det meste i en moderne mobiltelefons hverdag.

Det bliver bekræftet i den svenske telegigant Ericssons netop udsendte ”Mobility Report 2022”.

Den afslører, at video-afspilning allerede i år står for broderparten af data-forbruget på en typisk smartphone. Om fem år vil video-anvendelsen være fire-doblet!

(Infografik: Statista.com)

Totalt set vil den globale datatrafik på mobiler være otte-doblet fra 2017 til 2022. Video tager en ti-dobling i den periode.

Tilbage I 2011 stod video for 30 procent af telefonernes dataforbrug i 2011, men dengang var mobilerne altså heller ikke særligt godt til at vise levende billeder på skærmen.

I år, hvor moderne smartphones er tæt på at være lige så kraftige som pc’er på skrivebordet, står video for 71 procent af den mobile trafik. I 2017 var det 56 procent.

Ericssons analytikere spår, at det vil være 80 procent eller mere om fem år. I 2027 fungerer smartphones altså som bærbare tv-apparater for mange, mange mennesker.

Her I 2022 udgør den månedlige data-trafik via mobiler omkring 90 exabytes på verdensplan. Det svarer til 90 millioner terabytes (tb) eller 15 gigabytes pr. telefon.

I 2027 vil det tal være vokset til 283 exabytes eller 40 gigabytes pr. telefon. Nok en god grund til at få udbygget det nye 5G netværk hurtigst muligt – og måske snart tænke i afløseren 6G….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ingen afløser for Galaxy S21 FE?