Her er IKEAs første pladespiller

Ny oplader ligner retro Mac

(Foto: Shargeek)

I forbindelsen med sit store WWDC 2022 event for udviklere forleden dag viste Apple eksempler på en masse opgraderinger og forbedringer til software og styresystem. Det meste kommer først til efteråret og er derfor lidt irrelevant at skrive om nu.

Det eneste vigtige hardware, som Apple løftede sløret for, var nye MacBook Air og MacBook Pro 13 laptops med den nye M2 superprocessor ombord. De kan allerede købes i danske butikker i juli.

Apple kunne helt sikkert også have fået meget mere omtale, hvis de havde vist samme humor og iderigdom som lille Shargeek fra Hong Kong.

(Foto: Shargeek)

Her har man lavet den første iPhone oplader, der er både sjov og retro at se på. Den ligner nemlig den oprindelige Apple Macintosh computer, som så dagens lys for 38 år siden – i 1984.

Den nye Shargeek Retro 35 GaN Charger bygger på den moderne GaN teknologi og kan aflevere 35 watt via et USB-C stik. Det er betydeligt mere strøm, end den normale iPhone ladeblok giver.

Den skægge oplader er kompatibel med både iPhone og Android. Desuden fungerer den fint med tablets og selv Windows laptops og MacBooks.

(Foto: Shargeek)

Ud over selve det retro Macintosh design har Shargeek nyheden en skæg gimmick med et lysende display:

Hvis oplade-blokken er installeret, men uden funktion, er displayet hvidt. Begynder opladningen, skifter det til gult, mens blå og grøn skærm indikerer henholdsvis hurtig og ekstra hurtig opladning.

Som standard viser displayet i øvrigt et smilende ansigt. Hvis man vil have et andet motiv – måske en sur stodder – kan man designe det selv og printe det på medfølgende transparente stickers. Dem kan man så placere på skærmen.

Desværre passer Shargeek Retro 35 GaN Charger i første omgang kun til amerikanske stikkontakter. Har man andre som f.eks. de danske, skal man have en adapter imellem.

Shargeek forsøger i øjeblikket med kæmpesucces at skaffe kapital til en storproduktion gennem Crowd Funding på iværksætter platformen Indiegogo. Her er det ønskede beløb overtegnet med 18.157 procent!

Interesserede kan dog fortsat forudbestille et eksemplar til sig selv til en særpris af 198 Hong Kong dollars, hvilket svarer til ca. 177 danske kroner….

(Foto: Shargeek)

Med retro opladeren følger et ark med andre ansigysudtryk end det smilende. Desuden kan man designe sit eget skærm-motiv. (Foto: Shargeek)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er IKEAs første pladespiller