Ny oplader ligner retro Mac

Krypto-valutaernes bølgegang

(Foto: Mohamed Hassan / Pixabay)

Lige siden Bitcoins fødsel tilbage i 2009, har krypto-valuta været et turbulent marked med imponerende opture og lige så store nedture.

Markedet har udvidet sig enormt i de seneste år. I 2014 kunne man vælge mellem nogle få hundrede virtuelle valutaer. Ved udgangen af maj var der næsten 20.000.

Ifølge analysefirmaet Statista kan denne eksplosion bl.a. forklares med det faktum, at det er helt gratis at oprette en ny virtuel valuta. Det kan gøres med nogle få klik på en computer.

De krypto-valutaer, der vises i denne infografik, skal dog opfylde en række kriterier. Først og fremmest skal de være tilgængelige på en officiel veksle-platform, hvilket hjælper med at udelukke fake valutaer og mindre seriøse valuta udbydere.

(Infografik: Statista.com)

Mens antallet af valutaer er voksende, kan man ikke sige det samme om krypto-valutaernes totale værdi. Kurserne flyder hele tiden, og valutaerne er fortsat en risikabel investering.

Det hidtidige højdepunkt skete i november 2021, hvor valutaernes værdi nåede tre billioner dollars. Siden er markedet kollapset med mere end 50 procent og ligger for tiden på omkring 1,3 billion dollars. Det er stadig mere end dobbelt så højt som i slutningen af 2020.

Bitcoin, der engang var totalt dominerende, er stadig størst, men tager langsomt marked til konkurrenter som Ethereum.

I dag sidder Bitcoin på mellem 40 og 50 procent af kagen. I 2014 var det 80 procent….

Disse børsnoterede virksomheder satser stærkest på bitcoin. MicroStrategy er et amerikansk softwarehus, der levere Business Intelligence, mobile apps og cloud tjenester. (Infogragrafik: Statista)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny oplader ligner retro Mac