Har du også været ramt?

Xiaomi forlovet med Leica

(Foto: Xiaomi)

Flere gamle europæiske fabrikanter af fotokameraer, optikker og mikroskoper har fået travlt med at finde nye kunder og ekstra berømmelse ved at hoppe ud i samarbejder med store kinesiske smartphone mærker.

OnePlus og søsterselskabet OPPO har f.eks. forlovet sig med svenske Hasselblad på deres dyreste mobil-modeller.
OnePlus’ anden søster – Vivo – satser i stedet på tyske Zeiss i sine nye X80 luksus-telefoner. Zeiss har tidligere leveret knowhow og optikker til bl.a. Sony og Nokia.

Mest ivrig til at indgå kontrakter ude i Asien er dog tyske (Carl) Zeiss. Først sad der Zeiss optikker på Huaweis smartphones. Derefter var det Sharps og Panasonics. Og nu kommer så fjerde tilløb med Xiaomi.

Xiaomi, der er verdens i øjeblikket tredje-største smartphone mærke, har i forvejen et rigtig godt ry for sine kamera-mobiler. Xiaomis seneste Mi 11 Ultra rangerer f.eks. som markedets tredje-bedste ifølge de internationalt respekterede fotografer fra franske DxOMark.

Her ses spionbilledet, der afslører, at Xiaomis Mi 12S får Leica objektiver. (Foto: Gizchina / Weibo)

Derfor bliver det spændende at se, hvad Leicas foto-specialister kan tilføre af ekstra kvaliteter – ud over deres gode navn. Nye fotofiltre og en optimeret software til billedbehandling er nok det mest sandsynlige.

Vi vil få det konkrete resultat at se i juli, hvor Xiaomi vil præsentere sin første smartphone med Leica teknologi ombord.  De fleste regner med, at det bliver en Xiaomi Mi 12 Ultra eller en kickstarter for en helt ny Mi 13 generation af telefoner.

I de kinesiske sociale medier bliver det dog nu afsløret med fotos, at også andet end den absolutte topmodeller får Leica. Billederne viser nemlig Xiaomis lidt billigere Mi 12S og 12S Pro med Leica logoet siddende ved siden af deres kameraer på ryggen.

De nye Xiaomi toptelefoner får uden tvivl Qualcomms netop afslørede plus-udgave af Snapdragon 8 Gen. 1 processor ombord. Den skal være en smule hurtigere end Android verdenens nuværende topmotor – Snapdragon 8 uden +.

Først og fremmest skal den nye chip dog bruge mindre strøm og blive mindre varm end sin forgænger. Netop varmen har været et problem hos flere dyre smartphones, der har processoren i…..

Xiaomi havde de store overskrifter fremme, da samarbejdet med Leica blev officielt for et par dage siden. (Foto: Xiaomi)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du også været ramt?