Langtids-mobilen til børn

Onkyo Hi-Fi konkurs

(Foto: Onkyo)

Hos mennesker taler man om, at de ”forlod os i stilhed” eller ”døde stille.” Det samme kan man nu sige om det kendte japanske Hi-Fi mærke Onkyo. Det indgav konkurs i fredag efter at have stoppet for produktionen i marts.

Branchefolk mener, at Onkyo har sovet i timen, da streaming toget afgik for nogle år siden sammen med smartphones som musik-afspillere.

Holdningen hos den 76 år gamle virksomhed var alt for konservativ. Den satsede fortsat på, at der var en tilstrækkelig stor købergruppe ude i verden, som foretrak klassisk analog lydteknologi. Det var der ikke.

Da Onkyo indgav konkurs-begæring ved en domstol i den japanske storby Osaka i fredags, var det med en gæld på omregnet 172 millioner kroner.

Alarm-klokkerne ringede allerede i august sidste år, hvor Osaka blev aflistet på børsen i Japan. Da begyndte Onkyo samtidig at lukke flere af sine datterselskaber, hvor Pioneer formentlig er det mest kendte på vores breddegrader.

I september solgte Onkyo så sin audio-division til Sharp, der i dag ejes af den taiwanesiske iPhone fabrikant Foxconn. Også amerikanske Voxx International købte en andel af boet.

Sådan er der sikkert mange af mine ældre læsere, som husker deres stereo-anlæg for 40 år siden. (Foto: Onkyo)

Onkyos hoved- og øretelefoner blev ved samme lejlighed overtaget af et investerings-selskab, skriver den japanske nyhedstjeneste Nikkei.

Onkyo var et af de japanske navne, vi vænnede os til i 1980’erne og 90’erne, hvor alle skulle have Hi-Fi stakke med blank-polerede forplader på separate forstærkere, tunere og kassettebåndoptagere i vores stuer og teenage-hybler.

Andre kendte japanske mærker fra dengang var f.eks. Technics, Sansui, Pioneer, Kenwood, Fisher, Sony, Nikko, Kensonic, Sanyo, Aiwa eller Yamaha.

Allerede dengang havde Onkyos udstyr et godt ry. Det fortsatte også i årtierne efter, hvor fokus skiftede fra separate komponenter til avancerede surround sound receivere og små kompakte Hi-Fi anlæg.

Onkyo, hvis navn er en sammentrækning af de to japanske ord for ”lyd” og ”genlyd”,  kan dog sagtens dukke op igen hos danske Hi-Fi forhandlere.

Sharp og Voxx International ventes nemlig at genoplive navnet under deres nye ejerskab i et fælles joint venture selskab….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Langtids-mobilen til børn