Vild lyd ved poolen

Langtids-mobilen til børn

(Foto: Teracube)

Normalt passer ordet “lang tid” sjældent godt sammen med børn: De vokser hele tiden ud af deres kluns, og kegetøjet overlever sjældent længe.

Hvordan skal det så gå med en smartphone, der generelt er ret sarte – og i øvrigt kommer i en ny version mindst én gang om året?

Teracube prøver alligevel. Den lille amerikanske fabrikant har præsenteret sin Thrive børne-telefon, der skal kunne holde lige så længe som forældrenes – nemlig i mindst fire år.

Teracube stiller sig dermed op ved siden af hollandske Fairphone, hvis ”grønne” mobiler kan købes i danske butikker.

(Foto: Teracube)

Både Teracube og Fairphone benytter genbrugs-materialer i sine telefoner og henter kun råmaterialer fra godkendte miner og kanaler.

Desuden vil de to fabrikanter gerne have, at deres mobiler holder i flere år. Alene sidste år blev 135 millioner telefoner smidt ud i USA. Hvis de overlevede noget længere hos deres ejere, ville lossepladserne ikke blive fyldt så hurtigt op med elskrot.

Teracube lover, at firmaets mobiler er bygget så solidt, at de snildt kan holde fire års dagligt slid. De får opgraderinger og forbedringer i mindst fire år – ikke kun to som normalt. Reservedele vil også være tilgængelige i hele den periode.

Ud over disse kvaliteter skal den nye Teracube Thrive til børn tilbyde f.eks. forældres online fjernstyring, tids-indstillinger af apps og webside besøg, sikre kontakter, spam-beskyttelse, GS overvågning, social media begrænsninger osv.

(Foto: Teracube)

Altsammen som del af en overbygning på Android, som Teracube har lavet. Det hele inklusive selve Thrive telefonens opsætning skal være klar på få minutter.

Hvorfor det kan være vigtigt?

Jo – ifølge amerikanske undersøgelser har 41 procent af teenagerne haft negative erfaringer med brugen af sociale medier. Hele 59 procent har været angrebet online eller været ofte for cyber mobbing.

Teracube mener derfor, at smartphones kun skal bruges af børn og teenies, når det får ordentlig vejledning og gode råd fra forældre, skolelærere osv. Den nye Thrive telefon skal give et bedre grundlag for det end andre smartphones.

Målgruppen for den nye mobil er børn mellem 7 og 17 år, selvom jeg tvivler på, at unge på 17 vil finde sig i en telefon , der bliver fjern-overvåget af de gamle.

På det amerikanske marked har Teracube desuden lavet aftaler med forsikrings-selskaber, så Thrive brugere får en helt ny telefon, hvis deres går i stykker.

Selvfølgelig er der ikke tale om en topklasse model i ydelse og præstationer. Motoren ombord er en MediaTek Helio A25 med otte kerner.

Skærmen er en LCD-type på 6,1 tommer og HD+ grafik. Der er to kameraer på 13 og 8 MP plus en selfie-skyder, Batteriet er på 4.000 mAh, og man kan selv udskifte det. Stort.

Teracube Thrive kan ikke køre 5G – kun 4G – men prisen er altså også lav. Kun 99 dollars eller godt 700 kroner plus forsikring….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vild lyd ved poolen