Glem snart alt om passwords

Hvorfor fejrer vi Mors Dag?

(Illustration: AnnaliseArt / Pixabay)

Hvis I ikke er klar over det, er det Mors Dag i morgen søndag.

Lever jeres mor stadig, og har I ikke allerede købt mindst en blomst til hende, må I hellere komme i gang eller i det mindste planlægge at gøre det som det første i morgen tidlig.

Jamen hvorfor? Har I nogensinde stillet jer det spørgsmål?

Meget kunne tyde på, at vi danskere fejrer Mors Dag mindre af lyst og tradition end, fordi vi ligger under hårdt pres fra reklamer på tv, internet, i aviser, biografer, magasiner, radio og busser. Vi bliver ligefrem bombarderet med de pæne forslag i disse dage.

I hvert fald viser en ny international analyse fra YouGov, at Danmark er det land, hvor flest indrømmer, at de fejrer dagen, fordi reklamerne siger, at de skal. Nemlig hele 61 procent. Kun 27 procent af danskerne siger, at Mors Dag er en særlig anledning og tradition.

(Infografik: Statista.com)

Helt i den modsatte grøft ligger vores naboer mod syd. Hos polakkerne fejrer hele 85 procent

Svenskere, tyskere og briter har det stort set ligesom danskerne, mens polakkerne ser helt, helt anderledes på situationen. Hele 85 fra vores nabofolk mod syd fejrer Mors Dag af den gode og familie-rigtige årsag. Kun 10 procent er påvirket af kommercielle interesser.

Relativt højt i den “softe” begrundelse ligger også lande som Kina, Indien og USA, men især i USA er de måske slet ikke klar over, at de får de fleste af deres meninger serveret i reklamer.

Hils jeres mor i morgen og giv hende et stort knus. Det har hun fortjent….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glem snart alt om passwords