Samsung byggede elbil

Opladning gennem hele stuen

(Foto: Wi-Charge)

For knap to år siden vakte kinesiske Xiaomi opsigt, da man præsenterede det første system, der kunne lade en mobiltelefon op trådløst på afstand.

Med andre ord ville telefonen automatisk begynde at lade op, når man bevægede sig ind i et rum med en særlig Xiaomi hub.

Opladningen kunne foregå via infrarøde stråler over op til 10 meter, hvor der sagtens kunne stå andre mennesker i vejen.

Siden har Xiaomi været meget tavs om sin nye teknologi, selvom trådløs opladning af smartphones, øretelefoner og smartwatches nærmest er blevet standard nu om dage.

Nu kunne det så se ud, som om Xiaomi bliver overhalet indenom af den store amerikanske tilbehørs-fabrikant Belkin.

Ville det ikke være dejligt at få sin mobiltelefon ladet op trådløst i et lokale, mens man brugte den flittigt? (Foto: Wi-Charge)

 

Belkin har nemlig indgået en aftale med israelske Wi-Charge, der kan skabe de første forbruger-produkter med ægte, trådløs gennem-luften opladning.

Belkin er i forvejen stor på bl.a. trådløse opladere, hubs og kabler til pc’er, tablets og mobiltelefoner. Derfor virker det ganske oplagt, at Belkin også vil være først med ”langdistance-opladning.”

Belkin er ikke særlig detaljeret med hensyn til tidsplan og produkter, som skal rumme den trådløse teknologi.

I sin pressemeddelelse hævder Belkin og Wi-Charghe imidlertid, at ”over-the-air” opladning vil være helt almindeligt om ganske få år.

Wi-Charges patenterede løsning forvandler elektrisk energi til infrarøde stråler, der sendes ud via centralt placerede enheder i et rum. De kan f.eks. sidde som en lampe i loftet, hvor de har frit ”udsn” til så mange modtagere som muligt.

I modsætning til, hvad vi kalder trådløs opladning i dag, er det fremtidige system fra Wi-Charge og Belkin, helt uden ledninger. (Foto: Wi-Charge)

Hvis en smartphone er forsynet med en Wi-Charge chip på linie med en Wi-Fi eller Bluetooth chip, vil den kunne modtage energien gennem luften og forvandle den tilbage til strøm.

Belkin vil formentlig tilbyde smartphone covers eller små USB-C baserede udvidelser til batteri-drevne gadges, der kan udnytte den infrarøde energi-tilførsel.

Wi-Charge hævder, at firmaets teknologi er helt ufarlig og sikker at benytte. Den er klima-venlig, nem at installere og har de fleste myndigheds-godkendelser på plads.

Israelerne har arbejdet med de infrarøde stråler gennem efterhånden adskillige år og bl.a. forbedret den, så den automatisk opdager, når en kompatibel telefon kommer ind i lokalet. Mangler dens batteri lidt ekstra power, bliver den overført – uden at mobilens ejer behøver at gøre noget.

Wi-Charge har bl.a. haft test-installationer i gang i konference-centre, på universiteter, i sportshaller, i supermarkeder  restauranter og på jernbane-stationer. Alt sammen steder, hvor mange mennesker med mobiltelefoner, laptops, tablets, øretelefoner og andre gadges mødes….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung byggede elbil