Reparér din egen iPhone

Test: OnePlus 10 Pro

 

(Opdateret) I mange år stod OnePlus som det lille smartphone-mærke med de store visioner og frækheden at sælge mobiler med høj ydelse til små penge.

Den seneste nye OnePlus – topmodellen 10 Pro – er lidt af det af det modsatte. Den er ikke spor billig, og telefonen er ikke så meget anderledes end andre på markedet.

Taktikken har vist sig som en succes. OnePlus er meget større i dag og sælger ikke kun én model, men mange.

OnePlus er også blevet voksen og nok lidt mere sat. Det kommer også af at være en del af verdens fjerde-største smartphone fabrikant OPPO i dag.

Nu spiller OnePlus i samme liga som Samsung, Apple og Xiaomi. Det betyder et mere mainstream design, men desværre også højere priser.

Så meget af en indledning på en anmeldelse af OnePlus 10 Pro, der har varet noget længere end tests hos de andre danske medier.

Det har været helt bevidst, fordi Leifshows har ønsket at afprøve den nye toptelefon under ”real life” vilkår. Hvis man vil formidle, hvordan det er at leve med telefonen som almindelige brugere, kan det ikke gøres på nogle få timer.

Skærmen
For at tage det bedste først. Displayet på OnePlus 10 Pro er et af de absolut bedste, vi nogensinde har set på en smartphone – uanset pris.

Der er tale om en 6,7 tommers AMOLED skærm, der viser Quad HD+ med hele 3.216 gange 1.440 punkter. Det er langt bedre end de meget udbredte Full HD+ displays.

Billeder står ekstremt skarpe. Farverne vises klare og naturlige. Det gælder også den sorte farve, der bare knaldsort – basta.

Super virker også OnePlus’ fleksible billed-opdatering: Alt efter det viste indhold kan displayet frit tilpasse sin hastighed mellem én og 120 billeder i sekundet.

Det sørger bl.a. for, at scrolling og video-afspilning foregår dejligt flydende. Samtidig undgås, at batteriet belastes for hårdt. I dagligt brug er det en ren fornøjelse.

I forbindelse med skærmen er også værd at bemærke, at 10 Pro er udstyret med Tone Display. Det er OnePlus’ svar på Apples True Tone og justerer automatisk billedets farve-temperatur efter lyset i omgivelserne. I sidste ende betyder det et billede, der er mere naturligt og ikke overdreven blå.

OnePlus 10 Pro har en fremragende skærm, der også er velegnet til spil.

 

Maskinrummet
Med sine 163 gange 73,9 gange 8,55 millimeter og 200,5 gram på vægtskålen er OnePlus 10 Pro ikke en lille telefon. Den virker bare ikke så stor i den daglige håndtering, som specifikationer siger. Det er god detalje.

Indendørs sidder den motor, som de fleste topklasse Android telefoner vil være udstyret med her i 2022 – nemlig Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1 processor.

Det betyder naturligvis, at forskellene i hastighed mellem de enkelte smartphones vil være ret små. Større variationer skal man finde i skærm-kvalitet, kameraerne og i, hvor hurtigt man kan lade batterierne op.

Når man som i OnePlus 10 Pro kombinerer processoren med et rigtig godt display, masser af RAM – her 8 eller 12 GB – og en effektiv køling, får man en smartphone, der føles hurtig altid.

Næsten uanset, hvad man stiller den af opgaver. Alt sker rapt og uden anstrengelser – fra at stryge gennem menuerne til at hente krævende computerspil.

Selve det ydre cover fås i to farver – sort og grøn – og i år uden blanke overflader. Det har den fordel, at telefonen ikke hele tiden skal have fingeraftryk tørret af. Det er kun nødvendigt på det blanke kamera-modul.

Selve coveret er fremstillet af Gorilla Glass 5, mens displayet er gemt bag det endnu mere solide og ridsefaste Gorilla Glass Victus.

Og heldigvis har OnePlus bibeholdt sin karakteristiske Alert skyder på siden, som man bruger til hurtigt at skifte mellem Ring, Silent og Vibrate.

Den skyder har andre mobilfabrikater ikke og desværre heller ikke alle nye OnePlus modeller. I så fald afslører det, at telefonen ikke er udviklet af OnePlus selv, men af OnePlus’ ejer OPPO.

Kameraerne
OnePlus telefonernes eneste svaghed har altid været kameraerne. De har været gode – nogle gange rigtigt gode – bare aldrig ekstremt gode. Det har hele tiden givet rivalerne fra Samsung, Xiaomi, Apple – og tidligere også Huawei – et lille forspring.

Den slags vil det moderne OnePlus ikke have hængende på sig: Når man vil spise kirsebær med de store og sælge mobiler til samme priser, må der ikke være svage punkter.

OnePlus har derfor allieret sig med de berømte svenske fotospecialister fra Hasselblad. De var allerede med ind over sidste års OnePlus 9 Pro, men har sat et tydeligere aftryk på den nye 10 Pro.

Man opdager det straks på selve telefonen. Hasselblad-navnet kan ikke overses ved siden af de tre kameraer på 10 Pro’ens bagside.

OnePlus mobilen har også den fra Hasselblad kendte røde udløser-knap og dens lyd (!!!). Logoet troner tillige over telefonens mest professionelle fotoprogram.

 

Men har det svensk-kinesiske samarbejde så hjulpet på OnePlus’ svage punkter? Både ja og nej.

Ved godt dagslys er billederne smukke at se på og fint præcise. Bliver belysningen dårligere, taber kameraerne på OnePlus 10 Pro en smule i kvalitet.

Det er ikke usædvanligt ved selv ret dyre smartphones, men 10 Pro er bare ikke markant bedre end den udmærkede forgænger 9 Pro. – Det havde man forventet med al den reklame, som kører på samarbejdet med Hasselblad.

OnePlus 10 Pro er også god til at tage videoer – rigtig god, så længe man filmer i standard Full HD kvalitet med 1.080 punkter. Her kan man tydeligt se, at vi bruger en telefon i den fine ende af skalaen.

Hopper man op på 4K med maksimalt 120 billeder i sekundet eller helt op på 8K optagelser, vil telefonens lager hurtigt blive opbrugt  – 500 megabytes pr. minut.

Desuden oplevede vi, at mobilen blev ret varm under 8K indspilninger. 8K er åbenbart noget, som belaster elektronik og batteri hårdt. En halv times 8K video spiser let 15-20 procent af batteriet.

Et hurtigt sideblik til andre skribenter, der er større fotospecialister end jeg, viste nogenlunde de samme resultater:

Hos franske DxOMark, der betragtes som de skrappeste foto-testere i markedet, placerer OnePlus 10 Pro sig kun på en 27. plads på ranglisten med 127 points. Verdens i øjeblikket bedste kamera-mobil med 146 points er ifølge DxOMark Honor Magic4 Ultimate.

DxOMark vurderer også, at OnePlus 10 Pro har sin styrke i fotos under gode lysforhold. Svagheder dukker op i meget vanskelig belysning og tilsyneladende også, når de professionelle fotografer presser kameraets zoom. 99 procent af publikum vil næppe opdage det.

Rent specifikations-mæssigt kommer OnePlus 10 Pro med et hovedobjektiv på 48 megapixel med blænde f/1.8 og optisk billedstabilisering (OIS). Det er der ikke så meget nyt i.

Den ledsagende ultra vidvinkel er på hele 50 megapixel, mens telelinsen på 8 MP og OIS kan forstærkere 3,3 gange rent optisk.

Endelig er selfie-skyderen på fronten af den moderne type på 32 MP, der også klarer video-opgaver ganske udmærket.

Meget hurtig opladning
Som de fleste moderne smartphones anno 2022 kommer OnePlus 10 Pro med et batteri på 5.000 mAh.

Selv ved ret heftig brug holdt levetiden altid på mindst en hel dag og havde sågar reserver tilbage i batteriet. Mere moderate brugere – og det vil sige langt de fleste – burde kunne hente en dag to ud af et fuldt opladet batteri.

Nok så imponerende er OnePlus’ stærke SuperVOOC oplade-teknologi. Koblet på en passende ladeblok til 80 watt kan et batteri fyldes op fra 0 til 100 procent på under en halv time. De første 80 procent sker på bare 20 minutter. Det er en hastighed, der var helt utænkelig hurtigt for bare et par år siden.

Også trådløst lader OnePlus 10 Pro hurtigere op end de langt de fleste smartphones på kabel inklusive iPhones – 50 watt.

Konklusion
OnePlus 10 Pro er ganske enkelt en glimragende telefon. Den efterlader ingen alvorlige kritikpunkter og er bare dejlig at arbejde med.

Skærmen er flot og en af de bedste, jeg nogensinde har set på en smartphone. Den interne råstyrke er også i topklasse, som man kan forvente med den processor. Alle opgaver kører hurtigt og glidende. Selv kameraerne er blevet mærkbart bedre i år.

På den anden side blæser 10 Pro os bare ikke af stolen. OnePlus er tæt på, men bremses hele tiden af, at telefonen ikke længere er udpræget billig. Som i gamle dage.

Med andre ord får man, hvad man betaler for – fra 7.299 kroner. Det er en telefon i den ægte topklasse, som vil være en fornøjelse at bruge for langt de fleste.

OnePlus 10 Pro skal nok blive en bestseller i Danmark, for danskerne er nemlig et af de folkefærd, hvor prisen betyder mindst. Derfor køber vi i gennemsnit dyrere og bedre telefoner end i de fleste andre lande.

Plusser:

  • Exceptionelt godt display
  • Rigelig råstyrke og hastighed
  • God størrelse og fin betjening
  • Fremragende oplade-tempo
  • Glimrende lydoptagelser via mikrofon
  • Flotte fotos under de fleste forhold
  • Stadig god til meget god pris

Minusser:

  • Kameraer har svagheder i dårlig belysning
  • Batteriet bliver let varmt
  • Designet ligner de fleste andres
  • Lydafspilning kan mangle lidt bas
  • Ikke billig som i gamle dage

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Reparér din egen iPhone