Pladespiller-legende fylder 50

Tilbage til fremtiden – på el

(Foto: DeLorean)

De fleste af mine læsere vil kunne huske ”Tilbage til fremtiden” filmene med Michael J. Fox i hovedrollen og en spændende DeLorean DMC-12 sportsvogn at køre i. Bilen fungerede samtidig som tidsmaskine.

Sportsvognen, der ret utraditionelt var bygget helt i rustfrit stål, var med til at definere 1980’ernes popkultur. Den var en drøm for de fleste, men overlevede ikke længe som en bil, man kunne købe.

Nu 40 år senere kunne det se ud, som om DeLorean vender tilbage. Med de samme karakteristiske mågevinge-døre, men med en moderne elmotor under hjelmen.

(Foto: DeLorean)

Den nye DeLorean skal præsenteres officielt på Pebble Beach Concours d’Elegance udstillingen for superbiler og klassikere den 18. august.

De første reklame-billeder viser en moderne silhuet, der er mere sporty end Tesla og kan give minder om Bugatti, Ferrari eller Aston-Martin.

Formentlig vil prissedlen også befinde sig oppe i disse højere skylag. Hvad man får sådan rent teknisk for pengene, vil DeLorean Motor Company ikke afsløre mere om før til august.

(Foto: DeLorean)

Til gengæld vil firmaet gerne bekræfte, at elbiler skal sagtens kan være super-sportsvogne. Ikke kun små bybiler eller klodsede SUV’er. En tese, som Lotus også var ude med forleden i forbindelse med sin kommende Elentre elbil.

Det nuværende DeLorean Motor Company har i øvrigt ikke noget med det oprindelige at gøre, som byggede den legendariske sportsvogn fra ”Back to the Future” på en fabrik i Irland.

Det nye selskab har base i Texas, hvor det har specialiseret sig i at restaurere gamle DeLorean biler og producere reservedele til dem.

(Foto: LEGO)

Meget apropos – og med fin timing – har LEGO samtidig med billederne af den nye DeLorean præsenteret en ny flot model af den gamle.

LEGO havde allerede en DeLorean model for nogle år siden, men det var et byggesæt til børn og ikke særlig detaljeret.

Helt anderledes med det nye LEGO 10300 kit. Det består af 1.832 brikker og kræver et større kørekort at få samlet korrekt. Til gengæld får man så en model, der fylder 35 gange 19 gange 12 centimeter.

Det nye LEGO Tidsmaskinen fra Tilbage til Fremtiden byggesæt koster den nette sum af 1.299 kroner….

(Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pladespiller-legende fylder 50