1.000 Polestars på danske veje

Timeglasset i ny udgave

(Foto: Engineericly)

Det er ikke mange år siden, at folk med elektronik i fingerspidserne stadig sad hjemme i værkstedet eller ved køkkenbordet og biksede med byggesæt, der kunne ende i små praktiske ting til husholdningen.

Senest var det med projekter på små ”single board” computere (SBC’ere) a la Raspberry Pi eller Arduino. De indeholder forbløffende store data-kræfter i dimse-form, som man eventuelt kunne designe en pæn indpakning til ved hjælp af en 3D-printer til hjemmebrug.

OK – det var stadig en fordel, hvis man var ferm til at håndtere en loddekolbe, men resultaterne var ofte imponerende. F.eks. kunne man bygge digitale udgaver af mange analoge ting.

(Foto: Engineericly)

At gør-det-selv projekter stadig er i live viser denne Digital Sand Clock, som de fingerfærdige ansatte i det lille ingeniørfirma Engineericly har kreeret på basis af netop en SBC.

Projektet har imod sig, at alle smartphones nu om dage kommer med en timer app indbygget. Den gør er timeglas eller et sand-ur overflødigt og upraktisk. Omvendt har det gammeldauws ur sin egen charme, og så er det jo noget, man selv har skabt.

Digital Sand Clock er ikke bare en skærm, der viser sandet løbe fra den ene beholder til den anden på et bestemt stykke tid.

Hvilken timer er pænest? (Foto: Engineericly)

Det nye ur forsøger faktisk at imitere et rigtigt timeglas inklusive at vende det på hovedet eller stille det sidelæns. Desuden viser det ”sandet” løbe langsomt igennem. Blot er sandkornene erstattet af små LED-lamper.

Digital Sand Clock er heller ikke kun hardware. Det kræver også en smule programmering, når LED-lamperne skal animereres til at ligne faldende sand.

Engineericly lover dog at få fremstillet en chip med den nødvendige software i, hvis firmaets Digital Sand Clock bliver eftertragtet og en kommerciel succes. Lige nu er uret kun en flot prototype….

Nyt og gaemmelt sandur ved siden af hinanden. (Foto: Engineericly)

Kan du håndtere en loddekolbe, kan du også bygge et Digital Sand Cæpcl. (Foto: Engineericly)

Helt uden programmering bliver det nye timeglas ikke færdigt. (Foto: Engineericly)

Det digitale timeglas kræver lidt fingerfærdighed at lave. (Foto: Engineericly)

(Foto: Engineericly)

(Foto: Engineericly)

(Foto: Engineericly)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1.000 Polestars på danske veje