Med Benz i biografen

5G er nu større end 4G

(Foto: Nokia)

For første gang i historien har salget af 5G smartphones overhalet 4G-mobilerne. Det skete i januar, hvor 51 procent af alle nye telefoner købt verden over var 5G kompatible.

Det oplyser analysefirmaet Counterpoint Research, der forklarer fremkomsten af billige 5G processorer med, at salget af den moderne generation af smartphones har fået så stærk fart på i år.

I dag kan mobilfabrikanter skaffe 5G chipsæt til omkring 20 dollars i indkøbspris. Glider de som forventet ned under 20 dollars grænsen, vil det betyde 5G smartphones til under 2.000 kroner i butikkerne.

Her i januar pverhalede salget af 5G telefoner for første gang 4G. (Infografik: Counterpoint Research)

Udviklingen i retning af 5G ses tydeligst i Kina, hvor hele 84 procent af alle nye smartphones, som blev købt i januar, kunne arbejde med 5G.

Ud over stadig billigere 5G telefoner, der i dag fås til pænt under 3.000 kroner, har Apples kæmpesucces med iPhone 13 en stor finger med i fremgangen for 5G. De sælges også som varmt brød på verdens største mobiltelefon marked i Kina.

Ifølge analytikerne fra Counterpoint placerede standard-udgaven af iPhone 12 sig som klodens mest solgte smartphone model i 2020. Også de dyrere iPhone 12 Pto Max og iPhone 12 Pro var globale bestsellere. Denne succes for Apples telefoner er fortsat i efteråret og i begyndelsen af 2022, hvor efterfølgeren iPhone 13 har taget over.

Apples netop udsendte iPhone SE (2022) ventes at give 5G udbredelsen et stærkt spark frem i år. (Foto: Apple)

Nu venter mange så med spænding, om Apples netop lancerede billig-model iPhone SE kan nuppe en endnu større bid af lagkagen fra Android mobilerne med 5G.

Samsung ser ud til at have svaret effektivt igen med telefonerne i sin nye Galaxy A-serie. Her finder man f.eks. en A13 model, som fås i enten 4G eller 5G udgave. Den koster meget mind end Apples nye ”baby”.

Forleden dag præsenterede Samsung de lidt større A33 og A53, der rent ydelsesmæssigt ligger tættere på iPhone SE, men stadig sælges tydeligt billigere.

I Danmark mangler vi endnu at se den nye stjerne i Samsungs mellemklasse. Galaxy A73 har 5G og kameraer i topklasse, der er hentet direkte fra Samsungs dyre Gaæaxy S-telefoner….

 

https://www.counterpointresearch.com/global-5g-smartphone-sales-penetration-surpassed-4g-first-time-january-2022/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med Benz i biografen