Hippie-bussen er genfødt

Nokia dropper dyre telefoner

(Foto: Nokia / HMD Global)

Vi får nok ingen nye Nokia flagskibe at se i år med flotte store displays, stærke Snapdragon processorer og dyre prissedler på.

På det seneste har vi kun set billige smartphones i budget-klassen og nye feature-phones fra Europas største mobilfabrikant.

Finsk-kinesiske HMD Global, der producerer Nokia telefoner, siger nu, at det ikke giver mening at markedsføre luksus-telefoner for tiden. Markedet er ikke stort nok til mobiler, der koster over 800 dollars.

”Vi ønsker heller ikke at deltage i det vilde kapløb om specifikationer, som udkæmpes i øjeblikket. Vi vil hellere satse på det brede marked og måske komme med noget ny tog helt anderledes senere på året,” forklarer Adam Ferguson. Han er HMD Globals chef for produkt-marketing.

Billige Nokia tv kender vi allerede på det danske marked. Det næste kan være laptops. (Foto: Nokia / HMD Global)

Nokia har stor succes med at sælge feature-phones – altså små mobiler uden smartphone egenskaber.

De sælges i millionvis i mange fattige lande, og danskerne køber faktisk også mange af dem – man praler bare ikke med dem som med den nyeste iPhone 13.

Med andre ord skal vi nok ikke regne med at se en ny Nokia PureView smartphone med Zeiss kameraer i år.

HMD Global har samtidig udvidet sit repertoire til at omfatte komplette teleløsninger for firmaer og egne mobil-abonnementer, der går på tværs af landegrænser.

Nokia sælger næsten lige så mange feature-phones som smartphones på globalt plan. (Infografik: Gizchina)

Desuden viste HMD forleden sin første Nokia Purebook Pro laptop på Mobile World Congress messen i Barcelona.

Nokia markerer dermed, at man vil gå samme vej som bl.a. Samsung, Huawei, Xiaomi og OPPO, der alle har præxsenteret bærbare pc’er. Apple var der jo i forvejen med sine MacBooks.

Purebook Pro fås med 15,6 eller 17,3 tommer skærme. Processoren er Intels Core i3, og lidt skuffende er der kun Wi-Fi 5 .

Til gengæld skal priserne være meget fornuftige – ligesom Nokias tv og mellemklasse mobiler. 699 euro eller knap 5.000 kroner for 15,6 tommer varianten og 799 euro med 17 tommer skærm.

HMD Global har i øvrigt haft overskud siden tredje kvartal 2020 ved at satse på billige i stedet for dyre smartphones. Det seneste kvartal fire i 2021 skal have været det bedste nogensinde med en omsætnings-stigning på 41 procent….

Nokia kan måske få succes med sin Purebook Pro i 17 tommer udgaven. De store laptops ser man ikke så ofte længere hos pc-konkurrenterne. (Foto: Nokia / HMD Global)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hippie-bussen er genfødt