Her er den nye iPhone SE

Apple genopfinder desktoppen

(Foto: Apple)

(Opdateret) Apple har en klar strategi, når det gælder laptops, tablets og smartphones. Til gengæld har det været lidt sværere at finde den overordnede mening med de stationære Mac computere.

OK – der har været den søde lille Mac mini og den store og klodsede Mac Pro, men imellem har der været et stort og gabende hul, som Apple tilsyneladende ikke gjorde meget for at udfylde.

Før i dag. Da løftede Apple sløret for sin nye Mac Studio. En elegant terning, der fylder det samme areal på skrivebordet som en Mac mini, men som er højere og mange gange stærkere.

(Foto: Apple)

Hvis man ofrer den største Mac Studio løsning på sig selv, får man markedets formentlig stærkeste desktop pc med Apples helt nye M1 Ultra super-processor ombord og Apples ligeledes nye Studio Display på 27 tommer ved siden af.

Den kombination må få tungen til at løbe i vand hos alle grafikere, designere, filmmagere, arkitekter, ingeniører og software-udviklere.

I Windows-verdenen findes ikke noget lignende. Måske nok workstation med stor skærm i UNIX, men til en pris endnu længere oppe i de højere skylag,

M1 Ultra processoren har således 20 kerner og en grafikdel med 64. Det skal gøre Mac Studio 60 procent hurtigere end den hurtigste Mac Pro. Desuden skal Mac Studio kunne håndtere 18 video streams i 8K kvalitet på samme tid!

Man kan også lave en anden, mere vild sammenligning:

Den nye M1 Ultra processor kan levere 21 TeraFLOPS – flyden tal beregninger i sekundet – i regneydelse. Det er lidt over en fjerdedel af de 80, som IBM’s berømte Watson supercomputer til mange millioner kroner kunne prale med i 2004. Watson fyldte som et helt hus – Mac Studio kan snildt stå på skrivebordet.

Apples nye 27 tommers Studio Display arbejder også fint sammen med MavBooks. (Foto: Apple)

Proving that desktop computing has indeed come a long way in just 2 decades, the M1 Ultra chip from Apple has 21 TeraFLOPs of processing power, just over a quarter of the 80 TeraFLOP processing capacity of the IBM Watson supercomputer that was developed in 2004. Sure, that’s arguably a reductionist way of looking at computing, but to Apple’s own credit, th

Hvis de kvaliteter holder, som Apple reklamerede med her til aften, kan Apple meget vel være på vej tilbage til en gylden tidsalder i desktop computere. Dér, hvor Macintosh befandt sig for efterhånden en del år siden.

Apple sælger Mac Studio og Studio Display separat – og skærmen fungerer f.eks. fint med en MacBook laptop – men mon ikke Apple går efter, at super-desktop og super-display skal købes sammen?

(Foto: Apple)

Skærmen er optimeret til Mac Studios kræfter og leverer 27 tommers billeder i 5K opløsning, der passer til i kvalitet og pris. Desuden kommer den med et 12 megapixel webcam i og hele seks højttalere.

Mac Studio fås enten med Apples hidtil kraftigste M1 Max processor eller med den nye M2 Ultra, der slår alt andet på markedet i ydelse, hvad Intel eller AMD måtte have at byde på i Windows-lejren.

Ellers er Mac Studio grundlæggende den samme. Den har f.eks. fire Thunderbolt 4 porte, to USB-A stik, HDMI og 10 Gbps Ethernet på bagsiden. På froten er der desuden to USB-C porte og en skuffe til SD memory-kort.

Mac Studio ser nærmest uskyldig ud. (Foto: Apple)

Fint – så behøver man ikke række over bag på computeren for at uploade billeder, som fotografen kommer med på kortet direkte fra kameraet.

Ud over præstationerne er Mac Studio også bemærkelsesværdig på en anden front. Det er strømforbruget. Ifølge Apple bruger Studio 100 watt mindre end en tilsvarende Windows pc.

Mac Studio og Studio Display kan købes fra i dag, og kunderne vil begynde at modtage dem fra den 18. Marts. Computeren koster fra 18.000 kroner med M1 Max processor til det dobbelte med Ultra motoren, Skærmen betaler man 14.000 kroner for….

(Foto: Apple)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er den nye iPhone SE