Mega penge i memoirer

Stort billede til de gamer-gale

(Foto; BenQ)

Mange mennesker, der har kastet deres kærlighed på gaming, e-sport og computerspil, kan ikke få deres computere stærke og skærmene store nok. Desuden må pc’er, tastaturer og mus gerne være pyntet med små blinkende lysshows.

Taiwanesiske BenQ går efter netop den målgruppe med sin nye x3000i projektor, der skal være den første af slagsen med hele fire LED lyskanoner i.

Resultatet skal være en projektor, der reagerer lynhurtigt på ændringer i computerspillene og samtidig skal levere et (rimelig) naturligt billede i stort format.

Lysstyrken er 3.000 ANSI, så man ikke nødvendigvis behøver at dæmpe lyset i rummet, når der skal spilles og vises billeder i fine detaljer og 4K kvalitet med 3.840 gange 2.160 punkter) på væggen eller på et lærred.

Projektoren er kompatibel med HDR10+ billede, og den passer både til pc’er og spillekonsoller som Sony PlayStation 5, Microsoft Xbox Series X og Nintendo Switch. De nødvendige kabelstik og trådløse forbindelser er indbygget.

(Foto; BenQ)

 

Indendørs sidder også en 1.3 optisk zoom, dual-band Wi-Fi, Bluetooth og Android, så projektoren kan arbejde med tusinder af apps. Desuden har den Google Cast.

Hvor de fleste andre projektorer nøjes med én eller tre lyskanoner, har BenQ indbygget en fjerde. Det er en blå LED, der via keramisk optik er forvandlet til at vise grønt. Det skal give en 450 procent stærkere grøn farve og 12 procent højere lysstyrke.

BenQ x3000i tilbyder en opdaterings-hastighed (”refresh rate”) på 60 Hz  ved 4K og 240 Hz ved Full HD og 1.080 punkt. Reaktions-tiden er henholdsvis 4,16 og 8 millisekund.

Lyden kan selvfølgelig sendes ud til eksterne bokse, men BenQ har fundet plads til to fem watts fuldtone højttalere og en digital Class D forstærker i det lille kabinet. Der er Dolby Atmos 7.1 kanals surround og også et klassisk hovedtelefon-stik, hvis spillet skal nydes og høres af kun én person.

BenQ fortæller, at x3000i projektoren kan køre i op til 20.000 timer ved ”normalt” brug. Klarer man sig med ”Eco mode” og lidt svagere lysstyrke, øges levetiden til 30.000 timer.

BenQs nye projektor til spilfans kan i øjeblikket forudbestilles til priser fra 1.999 dollars eller ca. 13.500 kroner. Levering skal begynde i marts…

(Foto; BenQ)

.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mega penge i memoirer