Nu skal vi være metamates

Næste iPhone får mere RAM

(Foto: YouTubebe)

Mens ejere af Android telefoner har vænnet sig til, at deres mobiler kommer med mere og mere RAM – først 4, så 8 og i dag 12 GB – har mange sikkert undret sig over, at Apples iPhones har kunnet klare sig fint med meget mindre hukommelse. Selv de store og dyre modeller har kun 4 eller 6 GB.

Forklaringen er selvfølgelig, at Apples iOS styresystem er anderledes opbygget end Googles Android. Indtil nu har det ikke været nødvendigt med store mængder RAM for at holde styr på iPhones.

Læg mærke til ordet ”indtil nu”. Efter alle solemærker at dømme er de tider forbi nu;: Når iPhone 14 dukker op til september, vil det sandsynligvis være med 8 GB RAM i de store Pro og Pro Max modeller. iPhone kommer så på niveau med Samsungs netop lancerede GalAXY s22 modeller, der sågar fås med 12 GB som standard.

Oplysningen kommer naturligvis ikke fra Apple selv. Dér siger man aldrig noget på forhånd. Informationen stammer fra den kinesiske supply channell. Det vil sige underleverandører af elektronniske stumper til Apple, og de må jo vide, hvor meget indhold der skal hældes i hvert produkt.

På iPhone 14 Pro erstattes den klodsede bjælke i toppen af skærmen af mndre indskæringer, som vi kender det fra mange moderje Android telefoner. (Foto: YouTube)

Apple ventes også at introducere et nyt ydre design med iPhone 14. I hvert fald de dyre Pro modeller kommer uden den velkendte bjælke i toppen af skærmen – såkaldte ”notch”,

Apple vil angiveligt gå over til de mindre dominerende udboringer og indskæringer, som er almindelige på moderne Android telefoner. Se artiklens indlednings-billede.

Vi kan også se frem til ny hardware som f.eks. Apples 16. Generation af sin egen Bionic processor. Pro modellerne får 8 GB RAM mod 6 i dag. De almindelige iPhone 14 får så 6 GB RAM, mens den gamle iPhone 13 løftes til 4 GB som standard mod i dag 3.

Mon ikke Apple også indbygger endnu bedre kameraer og giver premiere for ny iOS 16 software?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu skal vi være metamates