IBM samler masser af patenter

Mini mere elektrisk

(Foto: MINI)

BMW har ikke kun haft succes med at genoplive briternes klassiske MINI. Det går også rigtig godt med at sælge moderne Minier med elmotorer i stedet for de klassiske små benzin-sprøjtere på 850, 1.000 eller 1.275 ccm.

Lige før jul begyndte BMW at tage de helt gamle ”hundehuse”, renovere dem og udstyre dem med en moderne elmotor. Resten er de oprindelige Minier med deres begrænsede plads, bittesmå hjul og køre-egenskaber som en gocart.

Disse Rebuilt E-Minis fremstilles i hånden på en lille fabrik i Oxford, hvor man kun bygger et begrænset antal til inkarnerede samlere.

Mere plads og en større produktion lover BMW til sin nye variant af Mini som elbil. Det er en Mini Cooper SE the Resolution Edition, der pyntes op i farver og elementer som i gamle dage.

(Foto: MINI)

Den nye Resolute bygger på den tre-dørs MINI, der er lakeret I den klassiske engelske racing green kulør, som her hedder Rebel Green.

Den grønne farve har tidligere været reserveret til de ekstra sporty John Works modeller. Nu er den yderligere piftet op med en kontrast af Pepper White lakeret tag og sidespejle.

Den anden visuelle specialitet finder man Resolute Bronze kolorerede element, der ellers normalt er forkromede.

Det vil bl.a. sige lygter, kølergrill, sidepaneler og dørhåndtag. Alu-fælgene er på 17 tommer og i Electric Collection Spoke Design.

(Foto: MINI)

Under motorhjelmen sidder BMW’s velkendte elmotor på 184 hestekræfter. Den er parret med batterier, der giver en rækkevidde på 284 kilometer.

Med andre ord er MINI Cooper SE the Resolute Edition grundlæggende en bybil, der næppe kan køre på tværs af Danmark uden et ladestop undervejs, når man har alle elektriske ting tændt, air condition, blæser og fire mennesker ombord.

Design-mæssigt er nyheden en MINI SE med klassisk kosmetik, der nu rækker hele vejen ind i kabinen.

Her sidder en 8,8 tommers touch skærm i det cirkelrunde midter-panel. Styresystemet har Live Widgets, så man kan vælge funktion med en swipe bevægelse ligesom på en smartphone.

MINI Cooper SE in the Resolution Edition skal dukke op hos forhandlerne i marts. Priserne går fra 342,245 kroner….

(Foto: MINI)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IBM samler masser af patenter