Micra bliver helt elektrisk

Hvidevarer får et længere liv

(Foto: LG)

I forbindelse med vores computere og smartphones er vi helt vant til, at de kan blive automatisk opgraderet online med software, apps og forbedringer af styresystemet. Man kan også udvide sit gear med ekstra-ting, så de kan nye og flere ting.

Men, hvad med jeres køleskab, vaskemaskine, komfur osv? Dem har man købt én gang og kan så ikke gøre meget mere ved dem. Udvidelser og modifikationer af funktioner kan ikke lade sig gøre, medmindre man køber et helt nyt apparat.

Sydkoreanske LG vil nu ændre på dette kedelige faktum og inden årets udgang præsentere en helt ny generation af hårde hvidevarer og husholdnings-apparater, der både kan downloade software og udvides med forskellige hardware.

På den måde forlænges også apparaternes levetid. Det er godt for klima, genbrug og forurening fra lossepladser fyldt med gamle elapparater, men dårlig nyt for butikker og varehuse der ikke kommer til at sælge så mange produkter længere.

Funktions-opgraderingen kan f.eks. downloades via LG’s ThinQ app. (Foto: LG)

Ifølge LG’s præsident Lyu Jae-cheol slår de nye hvidevarer en pæl igennem skeptiske forbrugeres påstande om, at elektronik- og el-apparat-fabrikanterne indbygger en begrænset levetid i deres produkter:

”Vi vil give forbrugerne en følelse af, at de får flere nye køleskabe og opvaskemaskiner i den årrække, som en hvidevare normalt lever. De behøver ikke at købe nyt hvert eller hvert andet år. De skal i stedet opgradere til netop de features, de gerne vil have.”

Vigtigst for de fleste er nok, at LG vil kunne forbedre og øge antallet af nye funktioner, som de ellers i dag er nødt til at købe en helt ny hvidevare for at gå adgang til. Samtidig skrotter de den gamle, selvom de egentlig var glad for den, og den stadig havde mange år i sig.

LG bruger selv sine PureCare luftrensere som eksempel: Deres filtre vil kunne udskiftes løbende til, når der kommer et nyt kæledyr i huset – eller et medlem af familien får en allergi, virus osv.

(Foto: LG)

På samme måde kan LG’s tøjtørrer opgraderes, så den kan håndtere andre typer stof og beklædning eller fungere bedre i et andet indeklima, når man flytter.

De første to fleksible hvidevarer, som LG vil lancere senere i år, bliver en vaskemaskine og en tørretumbler. Derefter vil der i hurtig takt komme omkring 20 andre apparater, som kan opgraderes og udvides nemt.

LG vil ikke offentliggøre endnu, hvad de nye banebrydende hvidevarer og husholdnings-apparater skal koste. Det samme gælder prisen på udvidelser….

(Foto: LG)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Micra bliver helt elektrisk