HP’s bedste hjemmeprinter?

Pas på ryggen Samsung

(Foot: Redmi)

Når man som Samsung er verdens største i smartphones, er det helt naturligt, at konkurrenterne på markedet bruger en som forbillede.

Det er dog ikke hver dag, at mobilfabrikanter sammenligner sig punkt for punkt med Samsung og åbenlyst proklamerer, at man vil underbyde Samsungs bestsellere kraftigt i pris.

Ikke desto mindre var det, hvad Redmi gjorde i går ved sin globale præsentation af fire nye Note smartphones. De er klart designet for at genere Samsung og lokke kunder fra den sydkoreanske gigant.

Redmi hvem, vil mange danskere nok spørge.

Redmis telefoner har faktisk været solgt på det danske marked i et par år, uden at så mange har bemærket det.

Måske klokken ringer hos nogle flere, når jeg fortæller, at Redmi er et datterselskab under mere kendte Xiaomi, der er verdens tredje-største smartphone fabrikant.

Den nye Redi Note 11 Pro kommer med et 108 megapixel kamera. Helt usædvanligt for en smartphone i den prisklasse. (Foto: Redmi)

Redmi blev i sin tid skabt som en lavpris-linie hos Xiaomi. Siden 2019 har Redmi været et selvstændigt selskab, der satser på telefoner i budget- og mellemklassen. Xiaomi satser selv på dyrere modeller.

Redmi har forrygende succes. Mærket har nu solgt over 240 millioner smartphones på verdensplan – langt de fleste i Kina. Siden foråret 2021 alene 40 millioner styk.

Den nye Note 11 serie er ikke helt så ny, som Redmi gerne vil have det til at lyde. Kineserne har kunnet købe telefonerne siden sidste efterår, men nu kommer så den internationale lancering.

Den indebærer, at to af de nye Note 11 modeller også vil blive solgt på det danske marked. De kommer i februar og vil blive solgt til priser, der nok kan få Samsung til at svede lidt.

Direkte sammenlignet med de tilsvarende Galaxy telefoner med samme specifikationer, er Redmi mindst 30 procent billigere. Især, hvis man bruger de internationale priser i dollars. Hvad mobilerne skal koste i danske butikker, er endnu ikke offentliggjort.

Den umiddelbart mest interessante nyhed fra Redmi er topmodellen Note 11 Pro. Det er en 5G model med 6,67 tommers AMOLED display på Full HD+ grafik og 120 Hz skærm-opdatering-

Nyheden har også et hovedkamera på 108 megapixel – indkøbt sjovt nok hos ærkerivalen Samsung. Derudover er der en super vidvinkel og et makro-objektiv.

Processoren er Qualcomms mellemklasse motor Snapdragon 695, og telefonen fås i konfigurationer fra beskedne 4G RAM og 64 GB lager til 8 og 256 GB.

Opsigtsvækkende i denne prisklasse er også, at batteriet kan oplades med 67 watt via kabel. Det betyder, at man kan fylde på til en hel dags forbrug på kun et kvarter.

Nok så vigtigt er, at Redmi lægger en 67 watt oplader med i pakken, når man køber Note 11 Pro. Apple og Samsung har helt droppet at medlevere oplader-blokke. Andre giver kun opladere, som kan overføre strøm i mindre tempo.

Batteriet i den nye Redmi er i ovrigt på pænt store 5.000 mAh og kølet med LiquidCool teknologi. Den indeholder flere lag af grafit og kobber til at aflede varme, der måtte opstå ved opladningen og ved hård belastning af telefonen som helhed.

Redmi Note 11 Pro kommer i farverne Graphite Gray, Polar White og Atlantic Blue. Styresystemet er Android 11 med Xiaomis nye MIUI 13 brugerflade ovenpå.

De nye Redmi Note 11 telefoner benytter Xiaomis seneste nye MIUI 13 brugerflade, der lægges ovben på Android. (Foto: Redmi)

Og så er der lige det med prisen: Redmi sammenligner Note 11 Pro direkte med Samsungs Galaxy S21 FE, der – ærlig talt – har en noget hurtigere processor.

Samsung tager 750 dollars for Galaxy S21 FE – i Danmark fra 5.999 kroner. Redmi vil kun have 379 dollars for den største version med 8 GB RAM og 256 GB lager. – godt 2.500 kroner. Den mindste version koster 349 dollars.

Den anden Redmi nyhed er Note 11 NFC, der er endnu billigere, men må nøjes med 4G ombord. Det er med til at forklare den lave pris.

Note 11 NFC har en lidt mindre AMOLED skærm på 6,43 tommer, 90 Hz opdatering og Fulld HD+ billede. Processoren er Snapdragon 680 på mellemklasse niveau.

Batteriet er det samme på 5.000 mAh, men ”kun” med 33 watt opladning. Til gengæld er der fire kameraer på mobilens ryg. Hovedobjektivet er på 50 megapixel og assisteres af en 8 MP vidvinkel, en 2 MP makro til næroptagelser og en 2 MP dybde-sensor.

Redmi sammenligner Note 11 NFC med Samsungs Galaxy A32, der kan købes i både 4G og 5G udgaver til priser fra ca. 2.100 kroner. Redmi vil sælge sin nyhed til bare 179 dollars, hvilket direkte oversat ville være ca. 1.200 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HP’s bedste hjemmeprinter?