Pas på ryggen Samsung

Mobilen styrer slagets gang

(Foto: Asus)

Når det gælder computer- og videospil, tænker de fleste som det første på en pc eller spillekonsoller som Sony PlayStation og Microsoft Xbox.

Sådan har det måske også været engang, men virkeligheden ser helt anderledes ud nu om dage. I dag er smartphones den klart mest populære platform til at spille på.

Ifølge analysefirmaet Statista bruger over halvdelen af voksne – 54 procent – deres mobil, når de skal underholdes med spil.

Spilkonsoller kommer ind på en andenplads lige før pc’erne. Omkring en tredjedel af de adspurgte sidder med mus og controllere foran skærmen, når der skal ”games” og dyrkes e-sport.

(Infografik: Statista.com)

Statista har interviewet 7.000 voksne til sin analyse. De bor alle i USA, så tilsvarende tal fra Danmark kan måske godt se lidt anderledes ud. Den overordnede trend er dog helt den samme.

Smartphones’  sejrsmarch er ingen overraskelse. Deres processorer og skærme er blevet bedre og bedre, og mobilen har man altid på sig. Desuden kræver de som regel ikke noget ekstra-udstyr for at kunne spille på dem.

Samtidig har spil-udviklerne for længst opdaget mulighederne i telefoner: I dag udgør omsætningen i spil godt 90 milliarder dollars tilsammen i Apple App Store og Googles Play butik. De mobile spil står for 70 procent af alle app-indtjening hos Apple….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas på ryggen Samsung