Google spil er på vej til pc’en

Ny luftfrisker dræber Corona virus

(Foto: Kronos)

Luftfriskere, luftrensere og mobil air-condition apparater. Kært barn har mange navne, og man kan købe snesevis af dem på markedet. Nogle gode, andre knap så effektive.

Den nye Kronos Air 5G eller 5X ligner de fleste I det ydre. Den store forskel kommer i de indre værdier, hvor apparatet rummer en patenteret teknologi til luftrensning.

Ikke noget med HEPA-filtre, der hele tiden skal udskiftes – og som i princippet fungerer som en klud, man vil forhindre små partikler i luften til at spredes med.

(Foto: Kronos)

Kronos klarer sig uden traditionelle filtre, men bruger en elektrisk ladet plade, der skal kunne smadre 99,99 procent af alle luftbårne partikler.

Det gælder ikke snavs, støv, dårlig lugt, asbest og røg, som de fleste andre luftrensere kan håndtere, men altså også virus, bakterier mug. Apparatet er sågar officielt godkendt til at eliminere Corona virus-partikler og -dråber.

Mere teknisk talt kan Kronos fange partikler helt ned til en størrelse på 0,0145 um. Det er 30 gange bedre end, hvad HEPA filtre kan. Derfor er den nye luftrenser også godkendt til astmatikere og folk med lunge-sygdomme.

(Foto: Kronos)

Det andet opsigtsvækkende ved Kronos 5X er, at man skal kunne klare sig uden at købe løse filtre i ét væk, som man skal med luftrensere på basis af HEPA.

I stedet kan man vaske Kronos’ active renseplade med lunkent vand under vandhanen. Bagefter kan den genbruges igen og igen.

Kronos 5X er forsynet med laser sensorer, der kan overvåge luft-kvaliteten i det rum, hvor apparatet er opstillet.

(Foto: Kronos)

Status for luftkvaliteten vises enten på en medfølgende app, som man kan have liggende på sin mobil, tablet og laptop. Eller man holder øje med en LED-række på selve apparatet, hvor grøn markerer, at luften er god, orange nogenlunde, og rød er alarm for dårlig luft.

På andre fronter kan Kronos 5X også markere sig: Når den kører for fulde omdrejninger, kan den rense og udskifte luften i et lokale på 40 kvadratmeter tre gange i timen. Det hele skal samtidig foregå nærmest lydløst.

Kronos har tre størrelser luftrensere, hvor 5X er den mellemste. Den er 60 centimeter højt og bruger kun 60 watt i strøm. Det er ikke mere end mange elpærer.

Apparatet koster 649 dollars eller ca. 4.350 kroner….

(Foto: Kronos)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google spil er på vej til pc’en