Gulvrobot er i dansk design

Vi stoler mest på tech

(Foto: Geralt / Pixabay)

Selvom tech-virksomheder ofte er i mediers negative fokus – tænk f.eks. på Facebook eller Google – er tech den industri, vi åbenbart stoler mest på. Meget mere end på sociale medier, regeringer og nyhedsmedier generelt.

På grund af Corona pandemien har medicinal-virksomheder taget et stort spring op på tillids-skalaen.

Hvor 25 procent sagde, at de stolede på pharma-firmaer i 2018, er tallet nu oppe på 31 procent. Kun overgået af tech og med bankerne lige efter på tredjepladsen.

Målingernes stammer fra den ”Trustworthiness Monitor”, som det store analysefirma Ipsos Global laver med jævne mellemrum.

Her spørger man forbrugere i 20 lande om, hvilke industrier og offentlige institutioner de stoler på eller mistror.

Ipsos’ nye analyse for 2021 afslører faktisk, at bank-sektoren har haft en større fremgang i tillid end medicinal-branchen. Otte procent er bankerne gået frem til 28 procent.

(Infografik: Statista.com)

Størst tillid til bankerne har kineserne. 62 procent af dem erklærer, at de stoler på finans-sektoren. Omvendt siger 32 procent i Kina, at de ikke har tillid til banker.

Med andre ord kommer det an på, hvilke briller man tager på – de positive eller de negative. Kigger man gennem negative glas, lander bankerne på en global femteplads blandt de sektorer, man ikke kan stole på.

Helt modsat hos tech-virksomhederne. De har publikums største tillid og samtidig den laveste negative holdning af alle.

Kun 19 procent har ingen tillid til tech, mens hele næsten halvdelen – 47 procent – er neutrale i forhold til virksomheder, der fremstiller og sælger computere, internet, telefoner, tv-apparater osv.

Den enorme mistillid til sociale medier er ikke ny. Især Facebook har taget sin part af skraldet med skandaler omkring misbrug af private informationer, distribution af ekstrem propaganda osv.

Ipsos interviewer over 20.000 voksne i 20 lande hvert år til sit tillids-barometer….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulvrobot er i dansk design