Atea grønnest i it-branchen

Gulvrobot er i dansk design

(Foto: Ecovacs)

Det er ikke mange år siden, at selve fænomenet gulv-robotter var noget helt nyt og spændende.

Tænke sig, at man kunne lade en selvkørende tingest futte rundt og støvsuge eller rengøre gulvet, mens man selv kiggede tv, snakkede i mobilen eller bare kunne koncentrere sig om andre og mere interessante ting.

I dag er gulvrobotter blevet en helt almindelig ting i danske husholdninger. Derfor går samtalen nu om dage mere på, hvilke tricks og smarte nye ting den seneste robot af slagsen kan diske op med.

Den nye Ecovacs Deebot X1 kommer i tre udgaver, der har hver deres speciale. Udseendet er dansk – det stammer fra Jacob Jensen Design, som mange stadig husker fra legendariske B&O produkter.

(Foto: Ecovacs)

X1 OMNI er topmodellen, der kan både støvsuge og vaske gulve. Den både fugter, bruger, tørrer pg genfylder moppen med frisk vand undervejs.

Dertil kommer, at robotten lystrer ejerens stemme. Det sker via den indbyggede YIKO, der er en teknologi til ordgenkendelse.

Selve rengøringen udføres med OZMO Turbo 2.0, der har to roterende mopper, som roterer med 180 omdrejninger i minuttet.

Da mopperne trykker forskelligt hårdt på underlaget, er der gode chancer for, at selv genstridige pletter på strukturere og ujævne flader kan fjernes.

(Foto: Ecovacs)

De første gulvrobotter bumpede ind i stort set alt, hvad de mødte på vejen. Sådan er det ikke med Deebot X1, der har kunstig intelligens, 3D «radar» og intelligent TrueMapping til at undgå den slags

TrueMapping 2.0 kan sammenlignes med den teknologi, der sidder i moderne selvkørende biler. I robotten kortlægger og husker den en boligs indretning med møbler osv hurtigt og præcist.

Deebot X1 OMNI, der kan alt, bortset fra at svejse undervejs, lander i april til priser fra 1.499 euro eller ca. 11.350 kroner.

Lillebror Deebot X1 Plus kan knap så meget, men kommer til gengæld med en indbygget luftfrisker Så er gulvet ikke kun rengjort, men dufter også godt. Den skal koste 1.099 euro eller ca. 8.300  kroner….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Atea grønnest i it-branchen