Lenovo hopper med i klassen

Atea grønnest i it-branchen

(Illustration: Corporate Knights)

Danmark har både verdens mest bæredygtige virksomhed og den næstbedste i de grønne discipliner. Det er henholdsvis Vestas og ingrediens-fabrikanter Chr. Hansen Holding.

Knap så markant på en global 51. plads på den samlede liste finder vi imidlertid også en stor dansk it-virksomhed.

Det er Atea, som dermed er kåret som verdens mest bæredygtige it-forhandler og it-service virksomhed.

I alt fem danske virksomheder optræder i det nye Global 100 indeks over verdens grønneste, som det canadiske forlag og analyse-firma Corporate Knights netop har offentliggjort.

Det er første gang, at Atea er kommet ind i varmen på Top-100. Her opfatter man kåringen som kronen på værket i et målrettet arbejde gennem flere år med at reducere virksomhedens eget CO2 aftryk samt sikre en bæredygtig udvikling hos Ateas kunder og leverandører.

(Foto: Torben Klint / Atea)

Corporate Knights rangliste bygger på en vurdering af 6.914 virksomheder, der alle har mere end en million dollars i omsætning.

Normalt præsenteres det grønne indeks i forbindelse med World Economic Forum i schweiziske Davos, men på grund af Corona skete det i går ved en virtuel event.

Atea har taget flere skridt hen i mod en mere cirkulær forretnings-model. Strategien har fået meget ros fra bl.a. det internationale vurderings-buresu EcoVadis, der har placeret Atea på sit højeste Platinum niveau.

«Det er ingen hemmelighed, at it-branchen har sine udfordringer, når det gælder bæredygtighed. Derfor arbejder vi hårdt på at imødegå industriens negative klima-påvirkning. Det sker i tæt samarbejde med vores kunder, partnere og leverandører,» forklarer Andreas Schjølin. Han er Sustainability Manager i Atea.

Det er blandt andet Atea, der står bag et af Europas største reuse-and-recycle programmer, hvor udtjent it-udstyr bliver indsamlet, genbrugt og til sidst skilt ad og genanvendt på en miljøvenlig måde.

Atea er Danmarks største it-forhandler. På koncern-basis har Atea over 7.000 ansatte fordelt på 84 kontorer i syv lande….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lenovo hopper med i klassen