Sej ting på armen

iPhone er nr. 1 i verden

(Foto: Lukgehr / Pixabay)

Apple glæder sig hvert år til oktober, november og december. Fjerde kvartal er nemlig tidspunktet, hvor der bliver solgt allerflest iPhones verden over, når de nye modeller er blevet præsenteret i september.

Sådan har det også været i 2021. Ifølge de nyeste analysetal er Apple nemlig for en periode vendt tilbage til at være nummer ét i mobiltelefoner i verden. Med flere solgte enheder end Samsung og Xiaomi på anden- og tredjepladsen.

I årets tre sidste måneder stod Apple-logoet på 23 procent af alle de smartphones, som blev solgt på globalt basis. Samsung måtte nøjes med 17 procent.

Ifølge analyse-firmaet Canalys er iPhones topplacering i fjerde kvartal ikke så usædvanlig. Det har Apple prøvet før.

Mere opsigtsvækkende er det, at Apple for første gang lå som nummer ét to kvartaler i træk. I både tredje og fjerde kvartal af 2021.

Mon det er en antydning af, at Apple måske kan erobre førstepladsen fra Samsung for hele 2021? Det vil de forskellige analysefirmaer nok være uenige om, når alle tal fra sidste år er optalt. De måler nemlig forskelligt.

Her ses Top-5 over de bedst sælgende mobil-mærker i verden i fjerde kvartal af 2021. OnePlus’ salgstal er indregnet i OPPO’s, da sidstnævnte overtog OnePlus sidste år. (Grafik: Canalys)

Under alle omstændigheder er det interessant at se i de nye Canalys tal, at Apple er gået frem fra 22 til 23 procent i forhold til samme tid på året i 2020, mens Samsung er faldet voldsomt med fire procent.

Samsung må derfor satse på, at selskabets generation af Galaxy S22 telefoner bliver en storsællert, hvis den globale førsteplads skal generobres. S22 mobilerne har verdens-premiere den 8. februar.

Samsung kunne måske have undgået den drastiske nedtur, hvis selskabets Galaxy S21 FE ikke var blevet forsinket. Den kom først på markedet her i 2022 – adskillige måneder senere end forventet. FE er den skrabede udgave af sidste års topmodel Galaxy S21, som sælges til en meget lavere pris.

Ifølge Canalys har iPhone været mindre hårdt påvirket af den globale komponent-mangel end sine konkurrenter.

Supply Chain krisen er i særlig grad gået ud over fabrikanter, der sælger mange telefoner i mellem- og budget-prisklassen. Dem har Apple ingen af.

”Apple er tilbage i toppen, fordi iPhone 13 har solgt meget bedre, end mange havde ventet. Især er det gået på godt i fjende-land. iPhone 13 er blevet en bestseller i Kina,” forklarer analytiker Sanyam Chaurasia fra Canalys….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sej ting på armen