71 lande stopper sociale medier

Powerbank med super kræfter

(Foto: Mango)

Da de første powerbanks dukkede op på markedet og gjorde fænomenet kendt alle vegne, var det med små ekstra-batterier på størrelse med et USB-stick.

De kunne bruges som elektroniske livreddere, der kunne holde en mobiltelefon i gang i et par ekstra timer, når den var levet tør for batteri – og man ikke havde en ladeblok og en ledig stikkontakt i nærheden.

Siden er batteri-teknologien forbedret og powerbanks vokset i størrelse. I dag kan mange af dem fylde op til flere mobiltelefoner op med ny energi eller flere gadges på én gang.

Meget smart kan man klikke den øvre del af Mango af og bruge den som et bærbart batteri. (Foto: Mango)

Den nye Mango Power Union hører til superligaen for powerbanks. Den kompakte enhed i mat metal kan levere strøm til en hel villa plus Tesla elbilen ude i garagen.

Mango er egentlig udviklet til lande som USA, hvor man oplever strømsvigt oftere end i Danmark. Herhjemme kunne jeg imidlertid sagtens finde oplagte anvendelser til mega-powerbanken på f.eks. camping, sejlbåden, i sommerhus eller på skovturen.

Mango batteriet har en kapacitet på imponerende 6,9 kilowatt timer, og  kan levere op til 4.350 watt til sine i alt 19 udgange. Via et smart aftageligt modul kan man tage 2.3 kWh med sig i hånden.

I det ydre er Mango betydeligt pænere end de fleste andre strømforsyninger. Indendørs sidder et dobbelt batteri, der bruger den seneste nye GaN/SiC teknologi. Den sikrer 95 procent effektivitet.

De 19 udgange på den nye power-station omfatter bl.a. seks almindelige stikkontakter som dem, vi finder overalt i huse.

Desuden er der seks USB-A og to USB-C stik, hvor man kan forbinde mobiltelefoner, tablets, laptops eller trådløse højttalere til.

Endelig er der også et 12 volt / 10 ampere udtag til biler og et trådløst Qi panel på toppen, hvor man kan lade sine øretelefoner, smartwatch eller mobilen op trådløst.

I toppen af Mango enheden sidder også to Qi paneler til trådløs opladning af f.eks. mobiltelefon, øretelefoner og smaete ure. (Foto: Mango)

De 6,9 kWh kapacitet siger måske ikke så meget. Derfor har Mango-folkene lige givet et par gode eksempler:

Selve Mango Power Union er super-solidt opbygget med batterier, der kan tåle 7.000 ganges opladning. Det svarer til mindst 10 års gennemsnitlig anvendelse.

Mango forsøger i øjeblikket med stor succes at hente finansiering til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter platformen Indiegogo.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar til sig selv til halv pris. Det er 2.999 dollars eller 19.500 kroner….

Hele Mango enheden er på størrelse med en almindelig kabine-kuffert. (Foto: Mango)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

71 lande stopper sociale medier